sâmbătă, 25 iunie 2016

POPULISMUL - dusmanul democratiei. Studiu de caz, BREXIT

In 23 Iunie 2016 majoritatea populatiei Marii Britanii a votat pentru iesirea din Uniunea Europeana.
Un vot democratic, in esenta, o participare la vot de 72% da consistenta acestei alegeri. Totusi, daca privim in profunzime situatia, cu usurinta constatam ca acest vot a fost puternic influentat de ceea ce numim “populism”, pe de o parte, iar pe de alta parte, rezultatul votului a fost influentat de factori importanti relevati de structura sociala, respectiv varsta si educatia.
Populismul a fost generat, ca totdeauna, de acele forte ce nu au nimic de oferit pozitiv societatii si atunci apeleaza la sentimentalismul oamenilor, de genul “datorita altora traiti rau (alte tari, strainii din tara)”. Daca acest populism este bine sutinut si printr-o campanie media mincinoasa, rezultatul este cel asteptat. In cazul populismului britanic, dezinformarea cetatenilor a jucat un rol important, unul din clipurile ce sutineau Brexit prezenta date false, respectiv 350 de milioane de lire platite saptamanal de britanici catre UE. Pe langa dezinformare, populismul se bazeaza si pe acele categorii de populatie, sarace si putin educate, o masa de manevra usor de controlat, caci aceasta categorie de populatie e usor de amagit, ea poate fi usor dinamizata spre fapte ce pot duce pana la extremism. Tot campania Brexit ne-a demonstrat aceasta realitate, prin uciderea parlamentarei Jo Cox.
Ceea ce doresc eu sa subliniez in raport cu acest Brexit este pericolul populismului, ce poate conduce la rezultate dezastroase nu doar pentru o natiune, ci si pentru alte natiuni. Daca intr-un stat ca Marea Britanie a fost posibila o asemenea manifestare de populism, trebuie sa constientizam ca acest pericol exista in fiecare stat, oricat de evoluat ar fi el. Nu e cazul sa vorbinm despre Romania, unde cunoastem pe pielea noastra toate efectele populismului practicat inca de regimul sovietic-ceausist. Este cazul, insa, sa ne asteptam la tot ce poate fi mai rau. De aceea e important sa ne luam masuri de siguranta suplimentare, ca tara, ca natiune. Revenind la votul britanicilor, nu poate fi trecut cu vederea ca majoritatea celor ce au votat pentru iesirea Marii Britani din UE au fost cei trecuti de 50 de ani (procentul majoritar) si cei cu educatie precara. Aceasta situatie este un puternic semnal de alarma, la nivelul oricarei societati. Este dezastruos ca batranii si prostii sa decida asupra viitorului unei natiuni. Populismul este in aceasta perioada cel mai mare dusman al democratiei caci “in mod democratic” se pot lua cele mai idioate decizii.
In cazul englezilor, daca Scotia si Irlanda de Nord vor obtine independanta, populistii vor simti cu adevarat intreaga imbecilitate de care au dat dovada.



marți, 21 iunie 2016

Interviurile cacatilor

Sa trecem la lucruri serioase

M-am apucat cu ceva timp in urma sa scriu o carte despre cei 7 ani in care cacatii de la Colegiul Traian Lalescu Hunedoara si-au batut joc nu doar de cariera mea profesionala, ci de viata mea in ansamblu, si am constatat ca imi lipsesc niste informatii. O parte le am, cele despre manevrele cu bani si cu notele elevilor, despre care am mai scris. Cacatii astia stalinisti au indraznit cu ajutorul altor cacati (Deledegan, Cristea, Ordean) sa-mi modifice mediile, iar la procesul intentat de mine in penal la Tribunalul Hunedoara au avut castig de cauza datorita judecatoarei Draia in dosar 169/97/2015. Am trimis acest caz la DNA, de acolo am primit raspuns ca acest caz va fi in lucru la DNA Alba Iulia. Pana acum nimic.
Starea lor infractionala este evidenta si in raport cu banii scolii, obtinuti din chirii. Atat fosta directoare Gheorghe Maria, cat si acutuala direcotare Tanasa Dorina, au darul ciupirii din banii scolii (fapt suspectat de mine de la inceput). Bineinteles ca aceste fapte nu puteau fi comise decat cu complicitatea altor cacati din CNI Traian Lalescu. Lui cacata Gheorghe Maria i-am facut doua plangeri penale, amandoua “rezolvate” de procuroarea Hodor. Cine e Hodor? E verisoara lui Gheorghe. Ati inteles? Ca asa e la Hunedoara, o gasca de smecherasi cu ifose. Oare laba trista Negrea pe cand era seful parchetului din Hunedoara nu stia de relatia de rudenie dintre Hodor si Gheorghe? Acum Negrea e judecator la Tribunalul Hunedoara.
Tupeul psd.ist (Tanase a prins post ca profesoara si post de directoare datorita psd.ului), are forme concrete, pesedistii iti spun in fata ca ii doare la banana. Imi aduc aminte ca Gheorghe mi-a zis, intr-un caz, “n-ai decat sa te duci sa reclami”. Ea stia ca are spate, iar eu atunci nu stiam ca Hodor e vara-sa. Intre timp am aflat multe.
Un exemplu si de la Tanasa, actuala directoare, cand i-am cerut sa prezinte documentele cu banii incasati de scoala din chirii, a avut tupeul sa-mi raspunda, de doua ori, in scris, ca nu e treaba mea. Mai jos public fotocopia raspunsului pe care mi-l da Tanasa, in calitate de director la o institutie de stat, de  cacat, e adevarat, in care scrie negru pe alb ca “nu aveti nicio calitate oficiala sa solicitati aceste acte”. Scoala asta e pe numele ei, banii incasati sunt pe numele ei… Smecheria sa traiasca.



Bineinteles, tot se puteau ciupi din banii scolii, chiar daca toate documentele ar fi fost corecte, metoda e clara, pretul de chirie e foarte mic, spaga e foarte mare. Atat timp cat erau stabilite chirii diferite, toate aceaste suspiciuni ale mele au temei. Dar ceea ce imi da o certitudine, este tocmai campania de discreditare dusa impotriva mea. Cine duce campanie impotriva mea, ruptii astia carora Inspectoratul Scolar Judetean le-a taiat o clasa de liceu tocmai pentru ca sunt extremi de slabi.  Cred ca s-au infuriat cand le-am spus, tot pe acest blog, ca sunt niste pacalici, dar asta e realitatea. 

Aceasta gasca de infractori, acesti cacati stalinisti au declansat in orasul Hunedoara o campanie de discreditare a mea, in care au folosit elevi, parinti, pensionari, dar si alti ciumpalaci din oras, campanie ce si acum se desfasoara si iata, s-au implinit sapte ani. Iar ei se asteapta acum sa dam mana si sa ne impacam.
Intrucat doresc sa public aceasta carte “Cacatii Hunedoarei” pana in toamna, incep o serie de interviuri cu toti cacatii ce mi-au stat in cale in acesti sapte ani si nu au incaput de viata mea. Va fi interesant.
O parte a acestor interviuri o voi publica aici, “Interviurile cacatilor”.

   

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...