vineri, 27 septembrie 2013

Maria Tanase - celebram 100 de ani de la nastere

25 sept. 2013 prilej de sarbatoare, 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase.
Pierdut - fara voia mea - in activitati inutile, nu am putut sa postez atunci, dar o fac acum.
Muzica populara e zborul catre eternitate al unui popor. Mi-am amintit ce a spus L. Blaga, o natiune intra in universalitate prin trasaturile ei specifice. Eu cred ca noi suntem indeptatiti sa credem ca suntem acolo, mai in centru...
"Marita pupa-ti-as gura"
Un cantec care mi-a placut de cand eram copilandru.


Am remarcat cu bucurie ca  Antena 1 a dedicat cateva momente omagierii Mariei Tanase. Nu-mi scapa aproape nimic.

S-a născut în mahalaua Cărămidarilor din București, fiind al treilea copil al Anei Munteanu, originară din comuna Cârța, județul Sibiu (Țara Făgărașului) și al florarului Ion Coandă Tănase, din satul oltenesc Mierea Birnicii, de pe valea Amaradiei. Apare pe scenă, pentru prima dată, în anul 1921 pe scena Căminului Cultural „Cărămidarii de Jos” din Calea Piscului, la serbarea de sfârșit de an a Școlii primare nr. 11, Tăbăcari, apoi pe scena Liceului „Ion Heliade Rădulescu”, unde a urmat doar 3 clase, fiind nevoită să se retragă pentru a lucra, alături de părinții săi, la grădină. http://en.wikipedia.org/wiki/Maria_T%C4%83nase

miercuri, 25 septembrie 2013

Manifestul meu de dreapta (2)



Manifestul meu de dreapta (2)

Politica de dreapta in Romania
Comunistii de ieri si neo-comunistii de azi conduc Romania. O conduc catre neputinta, nesansa, neincredere si saracie.
Pentru politicienii comunisti, doar ei, familia si gasca lor conteaza. Romania conteaza pentru ei doar daca poate fi vanduta; pentru 5 dolari sau pentru un milion de euro, suma nu conteaza. Important este ca ei sa poata vinde ceva, sa le intre comisionul in buzunar. Altceva e doar ipocizie si prosteala pentru manelisti.
Dreapta trebuie sa propuna un alt profil de politician. Un om care se implica in rezolvarea problemelor sociale ale Romaniei. Politicianul de dreapta este cetateanul ce-si asuma promisiunile electorale si dupa ce ajunge la putere, prin urmare Dreapta poate invinge prin onestitatea. Clasa politica actuala, comunista, mostenitoare si reproducatoare a “limbajului de lemn” si a “limbajului dublu” trebuie inlocuita de un nou profil de politician, un politician care are responsabilitatea promisiunilor sale si care are capacitatea de a-si transforma promisiunile in realitate. Nu mai este admis ca un politician sa sustina ceva cand este in opozitie si apoi, ajuns la putere, sa-si schimbe discursul. Un exemplu recent si clar este aceasta grupare numita USL, grupare ce a avut in urma cu doar un an, in opozitie, atitudini clare in privinta exploatarii aurului cu cianura la Rosia Montana, de respingere, iar acum, la putere, manifesta o atitudine servila fata de RMGC. Cand era in opozitie USL considera exploatarea de la Rosia Montana o afacere daunatoare pentru natiunea romana, acum blocarea acestui proiect prin care GR ne ia aurul si ne da la schimb cianura, inseamna blocarea investitiilor. Ipocrizie si demagogie tipic comunista si neocomunista.
Cea mai importanta trasatura a politicianului de dreapta este orientarea sa spre progres. In timp ce comunistii au ca scop nedeclarat mentinerea in inapoiere a Romaniei si a natiunii noastre, saracirea tarii si a poporului, politicianul de dreapta propune acele politici prin care bogatiile Romaniei sunt protejate impotriva hotiei, iar natiunea poate beneficia de o cale deschisa spre prosperitate. Tocmai de aceea politicianul de dreapta nu poate fi un puscarias sau un puscariabil, un individ despre care toata lumea stie ca este nepotrivit pentru o functie publica, un impostor.
Politica economica de dreapta
Dreapta si politicianul de dreapta militeaza pentru capital, pentru capitalism, pentru cei ce vor sa munceasca cinstit, cei ce vor sa se imbogateasca prin munca, nu prin furt. Romania a ajuns tara in care daca nu furi si nu dai comision esti un pericol social. Furtul a ajuns un fel de religie, iar comisionul un sfant.
Dreapta pune in practica o legislatie care favorizeaza afacerile, sustine un cod de practici in impozitare usor de inteles si usor de aplicat.
Progresul si prosperitatea nu vin din ajutoare sociale, ci din capital si din munca. Asa cum a demonstrat istoria dezvoltarii economice din statele cu democratie neintrerupta de “comunism”, categoria sociala cu cel mai mare impact economic, cu cea mai mare contributie in realizarea si sustinerea economiei este cea a micului intreprinzator. Crearea acestei categorii sociale in Romania, de mici intreprinzatori ce muncesc pentru ei, nu la stat si nu asteptand ajutoare sociale, trebuie sa fie tinta politica a Dreptei. Dreapta trebuie sa-si asume in Romania anului 2013 crearea si multiplicarea micilor afaceri, favorizarea si stimularea micului intreprinzator. Existenta acestuia reprezinta sansa reala si durabila a prosperitatii Romaniei si a poporului. Micul intreprinzator reprezinta pentru acest deceniu pariul politicii de dreapta. Asta inseamna ca se va renunta la masuri care sugruma micile afaceri, ca exemplu, impozitul forfetar. Impozitul diferentiat este cu totul altceva si acesta poate fi aplicat intr-o formula inteligenta. Este de preferat sa avem vulcanizari, spalatorii auto, persoane fizice particulare etc. ce se pot intretine pe ele, decat sa avem - in schimb - someri si asistati sociali.
Politica economica propusa de Dreapta trebuie sa fie o politica a chibzuintei, a fructificarii oportunitatilor ce apar in jurul Romaniei. Din partea U.E. Romania primeste ajutor financiar pentru dezvoltare, ajutor pe care nu-l folosim. In 2013 Romania mai are de cheltuit inca 6,5 miliarde de euro, de la U.E. De ce nu-l folosim? Pentru ca pe actualii conducatori ai Romaniei nu-i intereseaza progresul poporului, pe ei ii intereseaza doar acele afaceri din care se poate “deduce” un comision. Astfel se explica de ce nu folosim cele 6,5 miliarde de euro de la UE, dar facem spectacol intr-un muzeu la Rosia Montana, in favoarea exploatarii aurului.
Una din prioritatile Dreptei trebuie sa fie absorbtia in totalitate a fondurilor de la UE pentru modernizarea Romaniei.


Asa-zisa “viziune” comunista asupra economiei, ce sustinea crearea colosilor industriali si “politica de industrializare fortata” ne-a risipit nu doar bogatiile, dar a distrus si mediul, a transformat Romania intr-un tinut toxic. Romania a ajuns o groapa de gunoi. Prin urmare, in acest deceniu crearea de locuri de munca la nivel national se poate realiza prin ecologizarea Romaniei. Programele de ecologizare pot fi sustinute din bani europeni; prin crearea - pentru multi ani - a unor locuri de munca, aceste programe de ecologizare reprezinta de fapt o cale de progres a Romaniei. Sa reparam ce au distrus comunistii. Sa incepem aceasta ecologizare cu Rosia Poieni si Rosia Montana.
Epoca “santierelor tineretului” si a “brigadierilor” a trecut. A trecut si o alta idee comunista, aceea a “dezvoltarii uniforme” a tarii. Initial tot o directiva NKVD, dezvoltarea uniforma a reprezentat o risipa enorma de mijloace si dizlocarea unui numar imens de oameni, mutati fortat la oras, unde – de fapt – erau mai usor de controlat. Aceasta actiune a condus la infiintarea unor orasele de 20.000 – 60.000 de locuitori, numai bune pentru ghetoidizarea Romaniei. Aceste orasele au fost de fapt ceea ce se vede acum, niste ghetouri, expresia neputintei unor oameni luati de la munca campului si transformati in proletari.
Dezvoltarea social-urbana are o singura traiectoria corecta, aceea a dezvoltarii activitatilor cu caracter economic. Este nu de preferat, ci obligatoriu, concentrarea economica in mari centre urbane, ce pot apoi sustine celelalte activitati sociale, respectiv educatia, cultura si sportul, ca expresii ale civilizatiei. Fara civilizatie nu are sens progresul economic si viata sociala. Fara civilizatie ne putem urca din nou in copaci, la cules banane. Degeaba ai smart-phone daca esti analfabet.


(va urma)


miercuri, 18 septembrie 2013

Tortionarii romani si cei sovietici - fata reala a "comunismului" stalinist

A inceput societatea romaneasca sa se destepte. A inceput sa se manifeste societatea civila. A inceput natiunea sa faca diferenta intre omenie si ipocrizie, intre comunism si capitalism, intre minciuna si adevar.
S-a saturat lumea de comunisti si vrea poporul dreptate. Vrea societatea romaneasca sa se schimbe, sa-i trimita pe comunisti acolo unde le e locul, la groapa cu cacat a istoriei.
In aceste zile al doilea tortionar comunist a fost pus sub acuzare, Ficior, fostul comandant al lagarului de munca de la Periprava. Primul tortionar anchetat este Visinescu, fostul comandant de la Ramnicu Sarat.
Metodele din "coloniile de munca" si din puscariile comunsite nu erau altceva decat clone ale gulagurilor si puscariilor sovietice, perfectionate de Stalin pentru tovarasii rusi. In mod evident, existau niste deosebiri, marunte ce-i drept, intrucat fiecare comandant de puscarie isi punea amprenta sa asupra regimului de detentie.
Eu sper ca toti fostii tortionari sa fie judecati si condamnati. Chiar si cei ce au murit.
Dar nu despre tortionarii poporului roman vreau eu sa scriu acum, ci despre originea "comunismului", a metodelor, despre functionarea societatii staliniste din fosta URSS.
Puterea lui Stalin ca secretar general a PCUS a fost nelimitata si se baza pe teroare. Dar ce insemana teroarea? Teroarea insemna moarte. Moartea ta, moartea familiei tale, o moarte care venea in mod arbitrar. O moarte care venea la ora 5 dimineata. Venea sub forma unor lucratori de la NKVD care la ora 5 fix iti bateau la usa, daca erai pe lista "tradatorilor poporului". Te duceau la "securitate" unde ti se aducea la cunostinta ca esti un dusman al poporului si ca esti condamnat la moarte. Dupa care erai impuscat.
Nu conta de fapt nici cine esti, nici daca erai sau nu "dusman al poporului", nu conta nimic. Crima in masa era mijlocul de exercitare a terorii.
Istoria ne-a pastrat si o povestire vesela despre aceste executii. Intr-o dimineata a fost ridicat de NKVD un inalt activist de partid si dus la securitate. Fiind o personalitate a partidului, sotia sa a avut relatii, dar si curaj, incat a reusit dupa cateva zile sa fie primita in audieta de comandantul securitatii din acea regiune. Ajunsa la acesta in birou, l-a intrebat ce se intampla cu sotul ei. Comandantul securitatii i-a raspuns ca sotul ei a murit de pneumonie. Femeii nu i-a venit sa creada si a replicat ca atunci cand fusese ridicat, cu doar cateva zile inainte, sotul ei era perfect sanatos. Atunci comandantul i-a spus: "Vezi, sotul tau a incercat sa fuga, fugind a transpirat, iar gloantele au fost reci".
Degeaba am condamnat din gura comunismul, daca nu-i condamnam si pe comunisti. Comunistii trebuie condamnati.


"Comunismul" in Romania a insemanat un genocid perpetuat pe durata a patru decenii. 



luni, 9 septembrie 2013

Metodele staliniste ale educatiei sovietice in Romania anului 2013



Metodele staliniste ale educatiei sovietice in Romania anului 2013


Sunt convins ca multi habar nu au ce inseama “sovietic” si “stalinist”. Tocmai de aceea dezvaluirile pe care le fac sunt importante. Este foarte adevarat ca pentru multe hahalere batrane din Educatie, titlul e un prilej de aducere aminte ce le produce un ranjet de satisfactie, cum taiau si spanzurau ei cand erau activisti ai pcr, latratori si pupincuristi…

Invatamantul romanesc actual este o continuare a invatamantului instaurat de sovietici (fostul URSS) incepand din 1947. Desi s-a mai schimbat cate ceva dupa 1989, nucleul sovietic si spiritul stalinist, metodele staliniste se pastreaza in functionarea invatamantului  romanesc. Si se mai mira unii ca nu sunt rezultate bune…

De fapt, invatamantul actual romanesc este cea mai importanta structura sociala pastratoare a “valorilor” sovietice, a obedientei fata de indicatiile N.K.V.D.-ului in politica educationala din Romania.
Sa dam si un exemplu de practici staliniste, la aceeasi unitate de invatamant despre care am mai scris anul trecut CNI Traian Lalescu Hunedoara http://duca.byethost14.com/pag/cni.html

De unde incepe si cum se manifesta stalinismul in invatamantul romanesc in secolul XXI

Invatamantul romanesc  a fost creat de catre NKVD cu scopul clar al tampirii poporului roman, scop ce raspundea unui alt scop, acela al subjugarii si exploatarii facile a Romaniei si a bogatiilor sale cat si a conducerii usoare a poporului de tampiti. Dupa 1989 politica aceasta, a producerii de tampiti a continuat, pentru ca fostii comunisti nu au disparut in 1989. Ei au ramas in toate structurile statului. Un exemplu de actiune in spiritul tampirii poporului roman dupa 1989 este reprezentat de introducerea religiei in invatamant si scoaterea din programa scolara a “teoriei evolutioniste”. Un alt exemplu? Fraudarea Bacalaureatului, a tuturor examenelor de fapt. Exemple se pot da la nesfarsit…
In spirit sovietic, invatamantul romanesc trebuie sa produca tampiti chiar si in anul 2013. De aceea totul trebuie in asa fel organizat si trebuie sa functioneze de o asa maniera incat scopul sa fie atins. Sper ca nimeni nu a uitat lozinca scandata in anii 90: “tara te vrea prost!”. D. Funeriu, fostul ministru al Educatiei, prin interzicerea fraudarii examenului de Bacalaureat, a devenit dusmanul “sistemului stalinist romanesc de invatamant”. El, prin propaganda comunistilor si neocomunistilor, a devenit un dusman al poporului, al elevilor si al parintilor. Fraudarea in Educatie este la fel de adanca si de raspandita ca si spaga in sistemul de sanatate. Procesele penale ce au loc in urma fraudarii examenelor de Bacalaureat sunt doar varful aisbergului. Ar trebui prin sondaj verificate inregistrarile din salile de clasa din mai multe orase, s-ar putea descoperi si alte fraude prin ”plimbatul ciornei”, metoda de baza in fraudare, inclusiv la Evaluarea Nationala de la clasa a 8-a.

Sa vedem cum se actioneaza in stil stalinist
In invatamantul romanesc, toate functiile se ocupa prin pseudo-concurs, inspectorii, directorii si ceilalti functionari sunt numiti politic. Asta inseamna ca orice functionar, fie ca e inspector general, fie ca e un director de scoala stie ca “are spate”. In cazul de fata, al invatamantului stalinist, acest “spate” se traduce prin faptul ca pentru comunisti legea nu exista. Legea e pentru prosti, asa cum a crezut si A. Nastase cand ne-a trimis sa-i numaram ouale. Cum se poate incalca legea? In diverse moduri. Nu conteaza, caci “structurili” n-au disparut, comunistii au “relatii” la Procuratura, la Judecatorie, ei cred ca totul se poate musamaliza.
Eu am convingerea ca in anul 2013 Justitia nu mai e subordonata “structurilor de partid” si am de asemenea convingerea ca voi castiga procesul impotriva Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, pentru fals intelectual, fals in inscrisuri si uz de fals.
Stalinistii educatiei nu se dau in laturi de la nicio actiune, ei se pot asocia in grupuri infractionale organizate. Spre exemplu, la C.N.I. Traian Lalescu Hunedoara au fost modificate in catalog mediile a trei elevi in semetrul 2 al anului scolar 2012-2013, in mod ilegal.

Poate pentru ca eu nu accept pachetele de cafea sau alte cadouri de la parintii buticari ai unor elevi (parinti ce se cred patroni ai scolii), s-a pornit un atac din partea unui grup de indivizi din aceasta unitate de invatamant, ca asa scrie pe cladire, nu scrie “piata”. Intr-un mod stalinist, ce mi-a adus aminte de anii 50 ai secolului trecut, intr-un consiliu profesoral din luna iunie 2013, un cadru didactic s-a ridicat in picioare si a inceput sa ma jigneasca, sa-mi aduca acuzatii grave, nefondate. Acest cadru didactic a recunoscut insa, tot in acel consiliu profesoral (dar si in urmatorul), ca nu-si face orele si tot el a precizat ca asta nu conteaza. Chiar asa, de ce sa conteze? Doar are spate. Acest aspect evidenteaza metoda stalinista.  Acest cadru didactic ce nu-si face orele, acest invatator Stencoane, a fost pus sa ma acuze. Chiulangii, betivii, simulantii fac legea la adapostul “spatelui”. Evident, si in acest caz imi apar demnitatea in Instanta. Dar voi verifica si acest “spate”.  
Eu nu doresc sa generalizez nimic in relatie cu CNI Traian Lalescu Hunedoara, dar nici nu inghit ca cineva sa-si bata joc de sanatatea mea, de cariera mea profesionala.
In ce conditii imi desfasor eu activitatea? Lucrez iarna la 10 grade celsius, mai rau, si in curent. La aceasta scoala invatatorii si-au pus geamuri termopane la clasa, din banii parintilor, pentru a nu sta in frig si curent. Eu de ce as sta? De ce trebuie sa-mi bat joc de sanatatea mea? Toate aceste nu fac decat sa sustina concluzia mea de anul trecut, CNI Traian Lalescu e o scoala de cacat, http://mihael-duca.blogspot.ro/2012/09/o-scoala-de-cacat-cni-traian-lalescu.html
Ce este pacat, e faptul ca aduna elevi slabi din oras. Daca i-ar aduna pe cei mai buni, ar fi altceva.
Ma astept sa fiu chemat la “judeteana de partid” usl-ista pentru a mi se scula nivelul politic. Nu ar fi exclus ca stalinistii de la CNI Traian Lalescu sa creada ca imi pot si desface contractul de munca. Mai pun cativa parinti (parintii sunt usor de prostit) sa-mi faca reclamatii la inspectoratul scolar, mai fac ei cateva “anchete” si apoi, cu “manie proletara”, fac iarasi un consiliu profesoral unde o sa ma declare “dusman al poporului”. Directoarea Tanasa, pusa de USL din partea PSD, chiar crede ca e pe mosia ei. Si nu e singura.
E de ras, dar inainte de a fi de ras, este penal. Eu voi castiga aceste procese, atat cel cu ISJ Hunedoara cat si cel cu Stencoane, fara niciun dubiu. Falsul intelectual, falsul in inscrisuri si uzul de fals nu pot fi musamalizate. La fel calomia. Ceea ce sper, este ca in urma acestor procese sa se mai curete invatamantul de stalinisti. Cativa vor disparea. Nu mai suntem in "iepoca" comunista!
In general vorbind, nu poti sa fii si prost si puturos si simulant si pacalici si sa mai ai si gura mare, sa te legi de altii, pentru ca nu-ti poti face tu afacerile. Scoala nu e loc de afaceri!

Repet, nu voi colabora cu nimeni, nici la scris legi, nici la elaborat metodologii atat timp cat imperativul Educatiei in Romania este producerea de tampiti. Existenta religiei - ca materie de invatamant – defineste cel mai bine orientarea invatamantului romanesc. Dupa eliminarea religiei din scoala, colaborez cu oricine, cu orice partid,  pentru progres si emancipare.

Viata mea ar fi minunata daca nu s-ar ingramadi toti prostii in calea mea, in incercarea lor de a parea destepti.
Prostia nu m-a impresionat niciodata. Dar nici indiferent nu ma lasa. 


 

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...