joi, 31 ianuarie 2013

Am fost la...

Am fost la cumpărături cu prietena mea in supermarket cand, deodata, striga la mine:
- Eşti cel mai leneş prieten pe care l-am avut vreodată!
Am fost atât de surprins de afirmaţia ei încât era sa cad din cărucior 


Vreti mai multe bancuri?
Uitati-va la TV. Avem o tara ca o gluma... 
 

miercuri, 30 ianuarie 2013

Un alt caz de plagiat. O alta desteapta a neamului

Anul trecut, in 2012 cand se dovedise plagiatul lui Ponta, PSD-ista Olguta Vasilescu isi dadea cu parerea despre plagiat, considerand ca e permis sa se copieze 30% dintr-o carte. Asa si-a facut si ea studiile. Pe copiate.
Azi aflam ca si doctoratul tot pe plagiat si l-a facut aceasta PSD-ista, ajunsa pe linie de partid primar al Craiovei.
Eu nu inteleg de ce prostii vor sa se acopere cu hartii. Prostia, ca si hotia, iese repede la iveala. Sau unii confunda titlul stiintific de doctor cu vreo... crema sau alifie?

"Mulţi impostori au copiat în tezele de doctorat, însă puţini au fost aceia care s-o poată egala pe primăriţa Craiovei în ceea ce priveşte metoda de plagiere! În teza sa, Lia Olguţa Vasilescu a copiat de la un capăt la altul, nefăcînd altceva decît să preia din loc în loc pasaje întregi din „Tratatul de sociologie generală” al lui Pareto! Pentru cei care n-au citit primul nostru episod, reamintim că Olguţa Vasilescu şi-a luat doctoratul în anul 2007 la Facultatea de sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti, cu lucrarea „Contribuţia lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne”, avîndu-l conducător ştiinţific pe concitadinul său, Dumitru Otovescu, profesor în cadrul Universităţii din Craiova, cunoscut ca editorul lui Hitler, după publicarea cărţii „Mein Kampf” "scriu cei de la cotidianul.ro http://www.cotidianul.ro/olguta-vasilescu-a-plagiat-masiv-din-pareto-in-teza-de-doctorat-ii-205545/

Nu stim daca plagiatoarea Vasilescu a realizat si traducerea textului din franceza, dar daca traducerea ii apartine, Olguta stie franceza. Ce fel de franceza? Franceza Rrromanes, desigur.
Cum traduce Vasilescu "motif experimental" din franceza in romana? Prin "motiv sentimental".
Bineeee fato!
Hai Rrromania.....
Sa facem o petitie sa o sustinem pe Vasilescu pentru functia de "Prim vice-prim ministru".



marți, 29 ianuarie 2013

Bugetul Educatiei COPIAT de la Boc



Deputatul PSD Anghel Stanciu a declarat că în bugetul Educaţiei sunt cifre la a treia zecimală luate din programul Boc.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/anghel-stanciu-despre-bugetul-educatiei-e-copiat-la-a-treia-zecimala-din-programul-boc-1021378.html

"Vă doresc succes domnilor miniştri, dar dacă un premier tânăr, un ministru de Finanţe tânar, un ministru al bugetului, Liviu Voinea, mult mai tânăr şi conferenţiar universitar, dacă nu mă înşel, găsesc să copieze de la cap la coadă bugetul domnului Gherghina (Gheorghe Gherghina, secretar de stat la Ministerul Finanţelor şi în Guvernul Boc, n.r.), atunci mă întreb de ce am cheltuit bani cu dânşii pentru şcoală. Pentru că acest buget îl ştiu de zece ani. Era bine măcar să se schimbe programul, softul. Sunt cifre la a treia zecimala copiate din programul Boc, înseamnă că a fost bun", a spus Anghel Stanciu la şedinţa comisiilor reunite pentru învăţământ.





Ca sa fiu impartial, dar si sa probez ca am memorie buna, reamintesc "tutulor" ca Ponta cand era in Opozitie a afirmat clar ca nu va face nimic altceva decat se facea si pe vremea lui Boc, cu unica diferenta specificata, ca lucrurile se vor face mai transparent.


Cel mai transparent caz este acela al directorului Ciurel (vicepresedinte al PSD Gorj) de la Compania Energetica Oltenia, pus director de PSD. Domnul director de stat Ciurel s-a transformat in manager privat. Si pentru asta statul (adica noi) a mai paltit 150000 Euros. Daca Ciurel ca director de stat putea avea salariul de maxim 4500 lei, acum, ca manager privat poate sa si-l faca de 45000 de Euros.
http://stirileprotv.ro/stiri/social/manageri-privati.html



sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Pe cine reprezinta guvernul Ponta II?

In urma alegerilor parlamentare din 2012, Romania s-a ales cu un nou parlament si cu un nou guvern, Ponta 2.
Avand in vedere participarea la vot, ma intreb cat de reprezentativ este acest parlament si acest guvern si - mai ales - pe cine reprezinta.
Aceste intrebari sunt firesti si chiar importante. Evident, nu sunt importante pentru politicieni, pentru parlamentari. Ei au ajuns in Parlamentul Romaniei si au o singura grija, aceea de a profita cat mai mult de banii statului si de puterea oferita de functie.
La alegerile palamentare din 2012 au existat 18.248.414 cetateni cu drept de vot. 
Prezenta la vot a fost de 41,76%, adica 7620500 cetateni. Dintre acestia cu USL au votat 59%, adica 4.496.000 cetateni cu drept de vot (cifrele sunt cu mici rotunjiri).
Intrebare: Se poate guverna peste 18 milioane de cetateni in numele a 4,5 milioane de cetateni? (facand referire doar la cetatenii cu drept de vot). Evident ca da. Realitatea ne spune ca da. Dar, desi s-a respectat litera democratiei, spiritul si principiul democratiei este calcat in picioare.
Democratia ne arata calea nu doar spre vointa poporului, ci spre alegerea majoritatii, a majoritatii poporului, nu a majoritatii dintr-o minoritate.
Cand un stat este condus de o majoritate a unei minoritati principiul democratic este de fapt incalcat, acea tara este deja un fel de stat autocrat, cu premise favorabile spre dictatura. Sa nu uitam ca in regimul "socialist" din Romania (sovietic-ceausist) pana in 1989 exista "democratia socialista", adica dictatura clasei muncitoare, "dictatura proletariatului", cum a fost definita chiar de Marx si Engels. In teorie exista diferente clare intre dictatura si democratie, dar in practica s-a dovedit ca dictatura poate lua diverse forme, mai precis diverse haine, si astfel putem avea si dictatura in haine democratice.
Evident aceasta situatie nu se poate imputa USL sau unui partid anume. Dar trebuie imputata clasei politice romanesti. Dar cui sa imputi de fapt? Aceasta este o alta importanta intrebare. Cui? Unor terchea -berchea ce s-au luptat cu disperare, prin toate mijloacele, pentru a ajunge pe listele cu alegatori? In mare parte parlamentarii romani sunt niste cocalari, adica niste amarati din cea mai joasa spita, acoperiti cu hartii (diplome) degeaba, ca sa nu zic obtinute prin frauda. Cu un orizont al cunoasterii ce nu depaseste orizontul de mina si o cultura ce nu depaseste cultura cartofului.
Dar nu numai atat. Mai grav este ca - asa cum s-a vazut - in parlament au ajuns personaje ce au o singura "calitate", aceea de a fi copilul cuiva, amanta cuiva, sotia cuiva... Asta este cu adevarat tragic.
Si cu acesti cocalari alesi in parlament, Romania vrea sa se modernizeze, sa progreseze, poporul bouritic vrea sa traiasca bine.
NU poti sa traiesti bine cand esti condus de prosti.
In opinia mea, Romania este foarte aproape de a deveni un stat autocrat, condus de o minoritate, in folosul acestei minoritati. Iar neputinta Guvernului Ponta 2 este evidenta, ca si linia "socialista" trasata de Iliescu inca din 1990 cand a promis bouriticilor "socialism cu fata umana".
Poporul roman cred ca e un popor blestemat.


Mi se par evidente urmatoarele situatii:
1. Romanii sunt in momentul actual satui de politicieni (nu de politica), avand in vedere si rezultatele de la alegerile locale, unde miza a fost  - in fapt - cetateanul.
2. In Romania nu exista de fapt Opozitie. Pentru ca exista o diferenta intre opozanti si Opozitie.
3. PDL fara Traian Basescu e ca o caruta cu oistea-n gard.
4. UDMR (o alta minoritate) este permanent la conducerea tarii, nu ca urmare a rezultatelor din alegeri, ci a jocului imbecil pe care celelate partide l-au facut din 1989 incoace.
5. USL, chiar daca se sprijina pe votul a 4,5 milioane de cetateni, demonstraza un trend descendent, caci USL insemna de fapt doua partide, PSD si PNL, partide care fie se vor contopi, fie vor rupe alianta. O alianta artificiala, ca toate aliantele din ultimii 23 de ani, dictata doar de interesul meschin al dobandirii ciolanului.
Si evident, toti stim, "interesu-si poarta fesul", dar nu ne cereti sa va si aplaudam.

Cu ce s-a evidentiat pana acum guvernarea Ponta?
Din septembrie 2012 preturile cresc si tot cresc, la fel si impozitele. Impozitele nu numai ca se majoreaza, dar apar si altele noi.
Cand va disparea aceasta clasa politica formata din "smecherasi", care se cred destepti pe motiv ca stiu ei sa invarta, sa pacaleasca, sa lustruiasca cacatul, probabil Romania va progresa.




vineri, 25 ianuarie 2013

The Caprice of the Day Coffee




O reteta proprie de cafea


Descriere:
In timpul zilei simtim uneori tentatia sa evadam din prezent, purtati de un capriciu pe un taram de arome senzuale, Caprice of the Day Coffe.
Este cafeaua pe care o bem atunci cand vrem sa ne rasfatam, in orice moment al zilei. Caprice of the Day Coffee este o cafea special conceputa sa ne incante cu o savoare deosebita.

Ingrediente:
Pentru volum se ia in considerare marimea unei cescute de cafea.
1. O ligurita cu zahar vanilat rasa;
2. Doua patratele de ciocolata cu lapte (alegeti ciocolata dupa preferinta, cu cat mai scumpa cu atat mai buna);
3. ¾ cescuta de cafea (cafea espresso sau facuta la ibric).

Preparare:
1. In cazul in care facem cafeaua la ibric, cafeaua se prepara in felul urmator:
a. Alegerea cafelei. O cafea buna asigura arome si gusturi deosebite. Folositi cafea macinata proaspat si macinata mare, ca pentru filtru, evitati macinarea fina;
b. Se pune ibricul pe foc cu apa ¾ cescuta, se lasa pe foc pana clocoteste apa, apoi se ia de pe foc si se toarna o ligurita cu varf de cafeaua macinata, se amesteca de cateva ori de jos in sus (de 4-5 ori), apoi se lasa sa se aseze aproximativ 1-2 minute, dar nu mai mult (cafeaua nu se fierbe!).
2. Se pune intr-o cana de metal (sau un alt ibric) apa ¼ cescuta, se adauga o lingurita rasa de zahar vanilat, doua patratele de ciocolata maruntite, se pune pe foc si se aduce spre zona temperaturii de clocot, mestecand continuu, pentru a topi zaharul, ciocolata si a realiza astfel un sirop. Cand toate ingredientele sunt topite, siropul e gata.
3. Intr-o cescuta de cafea se toarna siropul obtinut la pct.2 , peste care se toarna apoi cafeaua (3/4 cescuta de cafea). Cafeaua se toarna cu grija, evintand sa turnam si zatul depus. Se amesteca de 3-4 ori.
Incepem prepararea cafelei “Caprice of the Day” cu prepararea la ibric a cafelei; in timpul de 1-2 minute necesare pentru depunerea zatului, se face siropul de la pct.2.
Atentie! Respectati cu strictete dozajul! 





luni, 21 ianuarie 2013

Prostia nu are limite. Doar prostia

Sunt multe filmulete cu fel si fel de scene mai mult sau mai putin hilare.
Aceasta selectie mi s-a parut una dintre cele mai reusite (inclusiv ca realizare)

Pe lumea asta toate au o limita, cum se spune. Doar prostia nu are limite...




 http://youtu.be/Ujwod-vqyqA

Si o selectie a anului 2012
Totdeauna se poate si mai... rau :))


 http://youtu.be/x3UGTiQy_gc

Nu ratati secventa de la 00.33 sec si celelate, imediat urmatoare... 

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Parlamentul bouriticilor - Ali-Baba si cei 23 de infractori

Parlamentul Romaniei rezultat din alegerile anului 2012 ne arata ca acesta reprezinta in fapt doar 4 milioane de cetateni romani, caci atatia au votat (din cei aproximativ 19 milioane de catateni cu drept de vot). De aici rezulta si faptul ca doar 4 milioane de "prostanaci" exista in tara asta, ceea ce este totusi bine (romanii au inceput sa se destepte sau sunt doar scarbiti?). Majoritatea bouriticilor au inteles ca parlamentarii sunt jefuitorii acestei tari, "tagma jefuitorilor", si, in consecinta, nu au votat cu jefuitorii.
Jefuitorii sunt prin definitie niste infractori, unii dovediti, altii inca nu, unii pentru delicte minore, altii pentru fapte grave. Dar toti, de-a valma, ocrotiti de imunitatea parlamentara. Multi dintre actualii parlamentari nu au cautat decat imunitatea oferita de statutul de parlamentar. Propunerile din aceata luna privind crearea unui statut de superimunitate a parlamentarilor romani intareste cele scrise mai sus. O alta explicaţie a vitezei cu care parlamentarii doresc să-şi întărească imunitatea în faţa procurorilor este şi faptul că în ultimii şase ani DNA a trimis în judecată 23 de parlamentari şi 15 miniştri.

În prezent, în Parlament sunt 23 de senatori şi deputaţi care sunt cercetaţi, au dosare penale pe rol sau aşteptă o sentinţă definitivă.

În forma actuală, legea prevede că: "cererea de reţinere, arestare sau percheziţie a deputatului ori a senatorului se adresează preşedintelui Camerei din care face parte de către ministrul justiţiei".
În forma propusă de parlamentari, procedura, prevăzută la articolul 24, se modifică astfel: "cererea ministrului justiţiei trebuie să conţină temeiul legal şi motivele concrete în cazul respectiv care justifică măsura solicitată. Cererea este însoţită de probele considerate relevante şi puse la dispoziţie de către parchet, care stau la baza motivelor invocate".

Gândul vă prezintă mai jos lista cu parlamentari cu dosare penale:

Dan Voiculescu. Liderul conservatorilor a fost trimis în judecată de către DNA în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Dragnea, senator de Teleorman, urmărit penal de DNA pentru fraude electorale

• Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu este şi el trimis în judecată într-un dosar penal care are termen pe 23 ianuarie. Fenechiu a fost trimis în judecată de DNA, alături de trei foşti directori ai Sucursalei de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova. Fenechiu şi ceilalţi învinuţi sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată (39 acte materiale) şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

• Neţoiu trei ani cu suspendare în dosarul transferurilor.


Chiuariu, inculpat în dosarul Poşta Română, achitat pe fond, se judecă în recurs.

Antonie Solomon este senator PPDD şi a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

• Fost primar, condamnat în instanţă, ales cu 66%. Verginel Gireadă (PNL) a câştigat un loc de deputat în colegiul 1 Flămânzi din Botoşani cu 66,7% din voturi. Gireadă a deţinut două mandate de priamar în localitatea în comuna Mihai Eminescu. În luna aprilie, Gireadă a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Cluj într-un dosar în care a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.

Dian Popescu, preşedinte PNL Gorj devine senator în colegiul 1 din judeţ. În iulie Dian Popescu a fost reţinut 24 de ore de procurori, fiind acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Dian Popescu este acuzat de dare de mită, fals, uz de fals şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, iar Gabriel Titus Popescu pentru fals.

Ion Stan, urmărit penal pentru trafic de influenţă. DNA a început urmărirea penală împotriva lui Ion Stan pentru două infracţiuni de trafic de influenţă.

Olosz Gergely a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă. În rechizitoriul dosarului, procurorii spun că parlamentarul a primit 400.000 de lei în parcarea Casei Poporului. Banii i-au fost daţi de către reprezentantul unor companii private.

• Ales deputat în Covasna, condamnat la 3 ani de închisoare. Fostul secretar de stat Marko Attila a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare de Judecătoria Buzău, în cazul retrocedării Colegiului "Székely Mikó" din Sfântu Gheorghe.

Borbely, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă. .

• Acuzat de corupţie, dar votat de 71% din alegători. Marian Ghivechiu (PSD) a fost trimis în judecată, în decembrie 2011, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub acuzaţia de "instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial - în formă calificată".

Mitrea, acuzat de luare de mită. Liderul PSD a fost trimis în judecată în martie 2009. Potrivit rechizitoriului, în perioada 2001- 2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite în cuantum de 9.274.202.542 lei vechi, în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector şef adjunct şi inspector şef al ISC. Curtea Supremă a decis după doi ani că urmărirea penală trebuie refăcută. Dosarul de corupţie a lui Miron Mitrea a fost restituit DNA ianuarie 2011. Procurorii l-au înştiinţat că reiau urmărirea sa penală pentru luare de mită

Monica Iacob Ridzi, trimisă în judecată pentru corupţie.

Atanasiu, "coleg" cu interlopi în dosarul referendumului. Teodor Atanasiu este acuzat de mită electorală şi de " folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase de natură electorală".

Victor Paul Dobre, apărat de Parlament. În 10 august, Parchetul de pe lângă ÎCCJ a cerut Camerei avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre, care, alături de secretarul de stat Ioan Căbulea, au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători. Cererea a fost respinsă de Parlament.

Sebastian Ghiţă, patron de televiziune şi proaspăt deputat cu dosar de evaziune fiscală la 22 de ani.

Gigi Becali, trimis în judecată de către DNA în dosarul "Valiza". Europarlamentarul Gigi Becali a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, în dosarul "Valiza", de către procurorii DNA, fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

• Senatorul Mircea Banias a fost trimis în judecată în dosarul de corupţie din Portul Constanţa. Banias este acuzat de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Dosarul judecat la Curtea Supremă.

Sorin Roşca Stănescu este senator PNL a fost trimis în judecată în dosarul Rompetrol alături de Dinu Patriciu. Sorin Roşca Stănescu este acuzat de utilizare a informaţiei privilegiate şi de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional organizat. Stănescu a fost achitat de Tribunalul Bucureşti pe fond iar acuma se judecă în recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Nicolae Vasilescu este deputat PSD şi în 2012 a fost trimis în judecată într-un dosar de corupţie. Dosarul se judecă pe fond.

Thuma Hubert Petru Ştefan a fost trimis în judecată în dosarul fostului prim-procuror al Parchetului Sector 4, Mihai Betelie. Thuma Hubert Petru Ştefan este acuzat de folosire a influenţei sau a autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.


http://www.gandul.info/news/de-ce-se-grabesc-parlamentarii-sa-si-blindeze-imunitatea-cei-23-de-alesi-care-sunt-cercetati-au-dosare-penale-pe-rol-sau-asteapta-o-sentinta-definitiva-10478766



luni, 14 ianuarie 2013

Umor romanesc (1)

Ar trebui sa incep filozofic, cu un citat celebru, al unui intelept celebru despre virtutile umorului, a rasului etc.
Promit sa o fac data viitoare. Pana atunci, o monstra de umor neaos:


Victor Ponta prinde peştişorul de aur.
Peştişorul de aur: Dacă mă eliberezi, îți îndeplinesc trei dorințe!
Ponta: Plagiatorule! Asta e replica lui Adrian Năstase.


http://www.kmkz.ro/de_ras/texte/absolut-toate-bancurile-romanesti-cu-pestisorul-de-aur/

si un exemplu de umor in imagini


vineri, 11 ianuarie 2013

O felie din Romania secolului XXI

Poate ca peste 100 de ani, sau peste 1000 de ani, cineva va fi interesat sa afle cum era viata in Romania in 2013, cu ce probleme se confrunta poporul roman, ce-l bucura sau ce-l intristeaza.
Iata sinteza unei zile rezultata din informatiile pe care media din Romania le pune in circulatie, informatii ce oglindesc - in fapt - starea noastra nationala.

Premierul Ponta (Guvernul Ponta II) a prezentat schita de buget a Romaniei, in euro, cu un mesaj clar, austeritatea continua, sub denumiera de "disciplina financiara", relansarea economica este amanata, important este ca se vor putea plati salariile si pensiile, sub lozinca socialista: "Nu ne intereseaza ca nu ati trait bine, ca nu traiti bine si ca nu veti trai bine, bucurati-va ca nu muriti". Proiectul de buget pentru anul 2013 a fost construit pe un PIB calculat la aproape 140 miliarde euro si un curs valutar de 4,5 lei/euro, veniturile bugetului consolidat fiind estimate la 46 miliarde euro, iar cheltuielile totale la 49 miliarde euro (deficit prognozat 3 miliarde).
Pana la vizita din ianuarie a institutiilor financiare internationale, ce crediteaza Romania, cand se va hotari de fapt soarta bugetului, poporul roman il sustine pe Marga Calorifer ce-si sustine nepoata in fuctia de secretar general adjunct la I.C.R. Secretarul general adjunct de la ICR sfidează Legea Educaţiei Naţionale (1 / 2011), reuşind să fie doctorand de 8 ani, avand ca indrumator pe unchiul Marga.
In timp ce familiile traditionale se sustin reciproc in functii publice, alte familii se despart, Zana (nu cea cu ochi albastri de pe Matasari), ci Zana Surprizelor se desparte de Banica Narcis Elvis Rock'n'Roll. Multumim Facebook ca existi, altfel trebuiau Marin si Banica sa mearga din poarta in poarta sa anunte romanilor despartirea lor.
Si aflam - unii dintre noi mai putin satisfacuti decat altii - cum arata mama Nicoletei Luciu (foto de mai jos, in mijloc). Care Nicoleta Luciu? Cea care are mama din poza de mai jos.
In timp ce mama lui Nicoleta ne priveste fix din poza, un tanar de 19, o beizadea  din Craiova (acolo e patria lor), loveste cu masina o persoana pe trotuar, in mod intentionat. Apoi fuge de la locul faptei.


Nuclear Electrica a reusit sa reconecteze unul dintre reactoarele de la Cernavoda (unicele) ce s-a oprit brusc miercuri.
Bacalaureatul "profesional" (acea monstruozitate nascuta din ratiunea comunista a indobitocirii prin educatie) a fost amant. Cel putin pan' la anul.
Ministrul de Interne a dispus o serie de controale in inspectoratele de politie, dupa mai multe sesizari privind "golaneala" din aceasta structura a statului si a scandalului din Olt, scandal declansat de o politista ce si-a injunghiat superiorul.
Si inca cateva stiri cu fel si fel de plastificate, platite bine (de la 1000 Euros/ora in sus) pentru a fi sursa de can-can, la televiziuni si ziare care altfel nu ar exista.
Cam asta e Romania noastra.
Si inca ceva, Ion Iliescu nu a murit, e tot senator. (romanii au ratat sansa sa-l incinereze odata cu Sergiu Nicolaescu).



miercuri, 9 ianuarie 2013

Educatia bouritica (1)

Un serial de filme dedicate MECTS
Un serial despre educatie, in imagini
Cuvintele sunt de prisos si oricum, "e grele" de inteles.
Dar e misto.
O lectie de matematica, intr-o scoala din Romania 

Filmarea este din anul 2008
Ce ne arata acest film realizat chiar de catre elevi in timpul unei ore?
Acest film ne arata ca invatamantul in Romania este o bataie de joc. O bataie de joc planificata, pentru ca acesta este scopul. 

duminică, 6 ianuarie 2013

Manipulatorul de mase si manipularea - un mort, Sergiu Nicolaescu

M-a scarbit isteria declansata de "cel mai mare regizor roman", care a avut o audienta de "miliarde de spectatori", pana si extraterestrii se uitatu la filmele regizate de Sergiu Nicolaescu (cand erau constipati).
Aceasta manipulare grosolana a realitatii arata ca noi iubim si tradarea, dar si pe tradatori, ceea ce arata schimbari de caracter la bouritici, de la Nenea Iancu incoace.
Nu as fi scris niciodata - pentru simplul fapt ca nu merita sa scriu - despre regizorul Sergiu Nicolaescu, hotararea mea vine din necesitatea de a contrabalansa aceasta manipulare a unui regizor nascut mort.
Ca regizor Nicolaescu a fost tot atat de bun ca regizorul ce a facut reclama la CEC pe vremea lui Ceausescu.
Nicolaescu daca a facut 60 de filme in 40 de ani le-a facut datorita sustinerii neconditionate a PCR. El a fost "propagandistul de mase" al PCR. Dar si "filatorul" artistilor romani. Toate filmele sale, direct sau indirect, slavesc clasa muncitoare si lupta de clasa a comunistilor. Manipularea intensa si fara limite a filmelor regizate de S.N. nu a tinut cont de nimic, asa incat pana si istoria noastra a fost falsificata. Propaganda totala si intensa a PCR s-a facut si prin "arta", arta manipularii de mase.
Niciun film regizat de S.N. nu a fost selectat la vreun festival de film, nici macar la festivalul de la Venetia, cel mai amarat dintre ele. Nici inainte de 1989, nici dupa 1989. In schimb, fondurile primite de S.N. erau uriase, el de fapt ar fi putut turna si 10 filme pe an, daca ar fi dorit. De partea cealalta, pe baricadele artei si succesului profesional se aflau niste tineri talentati ce au trebuit sa-si autofinanteze filmele pentru a putea face arta si nu manipulare. Tineri regizori ce au dovedit valoare, nu prin miliarde de spectatori, ci prin premiile obtinute. E adevarat ca sunt multe filme bune ce nu sunt premiate, dar aici vorbim de regia de film. Din 60 de filme nici unul nu a putut fi suficient de valoros pentru a fi macar nominalizat la vreun premiu? Regizoral, prin moartea lui S.N. se poate spune doar atat, o fosila comunista a disparut.
Si in incheiere mi se pare corect sa citez un tanar regizor, Cristi Puiu (interviu publicat in R.L. http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/documentar/ce-lasa-in-urma-sergiu-nicolaescu-289040.html )
„Noi, tinerii cineaşti, nu am fost niciodată colegi cu Sergiu Nicolaescu, nici nu am fi avut cum să fim vreodată. El a fost întotdeauna un privilegiat al tuturor regimurilor şi a făcut filme după filme din postura de stăpân de tarla, de tartor al cinematografului românesc. Sigur că în ultima vreme devenise bătrân şi neputincios şi nu mai putea face rău nimănui, dar la ora la care am debutat noi era foarte vioi şi ne punea beţe-n roate cât putea. Şi putea foarte mult pentru că era chiar factor de decizie, politician şi senator. Noi, ca să ne realizăm filmele, a trebuit să facem o adevărată cursă cu obstacole şi să sărim peste toate barierele puse în calea noastră de el şi de oamenii lui."

Falsurile din filmele lui S.N.
http://adevarul.ro/cultura/istorie/falsurile-filmele-sergiu-nicolaescu-1_50eb1c6056a0a6567e4eabef/index.html
Admirat şi hulit totodată pentru filmele pe care le-a regizat, Sergiu Nicolaescu va intra în istoria cinematografiei române. Peliculele sale au umplut până la refuz cinematografele înainte de revoluţie, dar au legitimat şi falsurile istorice procesate de activiştii comunişti.
Creaţia lui Sergiu Nicolaescu s-a împletit cu politica naţionalistă a lui Nicolae Ceauşescu. Regizorul a profitat de oportunităţile create de regim şi, alături de scenaristul Titus Popovici, a realizat pelicule care hiperbolizau anvergura domnitorilor români sau îi plasau pe comunişti în centrul luptei antifasciste.
Dincolo de divertisment şi de amintirea anilor când se stătea la coadă pentru un bilet la „Cu mâinile curate“, rolul „educativ“ al acestor filme a fost mai degrabă toxic. Profesorul Marius Diaconescu semnala acest pericol într-un interviu acordat revistei „Historia“: „Românul din ziua de azi învaţă mai multă istorie de la televizor şi din filme decât din cărţile de istorie“.
 
1970: MIHAI VITEAZUL - „UNIFICATORUL“

Peliculele regizate de Sergiu Nicolaescu nu au fost gândite ca filme documentare şi nici nu trebuie utilizate ca materiale didactice. Cea mai eronată reprezentare a unui personaj istoric se regăseşte în „Mihai Viteazul“ (1970). În film, domnitorul îi învinge pe turci intrând în luptă fără armură, în cămaşă şi cu barda în mână. Producţia cinematografică îl prezintă a fi învingătorul de la Călugăreni.

În realitate, Mihai Viteazul a dominat bătălia până la un moment dat, după care, spre seară, s-a retras de pe câmpul de luptă. A lăsat oraşele Bucureşti şi Târgovişte pradă otomanilor şi s-a retras în munţi pentru a primi ajutor din Ungaria, de la Sigismund. 

Scena cea mai emoţionantă a filmului îl prezintă pe Mihai intrând în catedrala din Alba Iulia pentru a fi încoronat, aclamat de „popor“. Unirea celor trei ţări româneşti ar fi fost „pohta ce-a pohtit“ domnitorul. În realitate, Mihai Viteazul nu s-a gândit niciun moment la unirea tuturor românilor, deoarece în Evul Mediu nu exista un astfel de proiect. Mult mai târziu, la jumătatea secolului al XIX-lea, oamenii de cultură au invocat domnia lui Mihai Viteazul pentru a revendica dorinţa de secole a românilor de unire. Comuniştii au preluat şi au „îmbunătăţit“ reprezentarea de unificator a lui Mihai Viteazul.
 
1989: MIRCEA  - „NEÎNVINSUL“

Într-un interviu pentru revista „Historia“, istoricul medievist Marius Diaconescu, lector la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, comenta şi falsurile din filmul „Mircea“ (1989). „Toată lumea ştie că Mircea cel Bătrân îl învinge pe Baiazid în bătălia de la Rovine“, spune istoricul. 

„Învăţăm în şcoală acest lucru, avem şi poezia lui Mihai Eminescu despre bătălie. Nu este nimic adevărat, pentru că după bătălia de la Rovine, Mircea cel Bătrân stă aproape doi ani şi jumătate în Transilvania. Dacă ar fi câştigat bătălia, ce căuta în martie 1395 la Braşov şi se închina regelui Ungariei, Sigismund de Luxemburg? De ce de patru ori a încercat armata ungară să îl repună pe tronul Ţării Româneşti pe Mircea cel Bătrân şi nu a reuşit pentru că au venit turcii întotdeauna şi l-au alungat pe Mircea? A fi patriot nu înseamnă să fii mincinos. Patriotismul nu se măsoară în minciuni“, consideră Marius Diaconescu.

În film, personajul a fost „botezat“ Mircea cel Mare, evitându-se formularea Mircea cel Bătrân pentru a nu se face legătura cu vârsta înaintată a lui Nicolae Ceauşescu (71 de ani în 1989).
 
1974: UN COMISAR ACUZĂ - MINCIUNA DESPRE LEGIONARI

O altă istorie falsă legitimată de filmele lui Sergiu Nicolaescu se leagă de conflictele dintre legionari şi comunişti în anii 1940-1941. În realitate, comunişti nu au contat pe scena publică atunci. În filmul „Un comisar acuză“ (1974), Nicolaescu prezintă scena asasinării de către legionari, la închisoarea Jilava, a 64 de ofiţeri şi foşti demnitari. Se arată cum deţinuţii comunişti au fost eliberaţi pentru a scăpa de furia comandourilor legionare. În realitate, comuniştii au rămas în închisoare, deoarece legionarii nu le acordau niciun fel de importanţă şi nu şi-au propus să-i asasineze.

Filmele avându-l în rolul principal pe comisarul Moldovan debutează după „tezele din iulie 1971“ ale lui Nicolae Ceauşescu, care au culminat cu înăsprirea controlului ideologic asupra culturii. La acea dată, Sergiu Nicolaescu era secretar al organizaţiei de partid a asociaţiei cineaştilor. Cu ocazia unei şedinţe a profesioniştilor din domeniul cinematografiei, Nicolaescu l-a asigurat pe secretarul general al PCR că cineaştii au înţeles misiunea pe care le-a trasat-o secretarul general al partidului.
 
1978: REVANŞA - SARANTOPOULOS, UN „VAGABOND“

Într-o altă peliculă avându-l erou pe comisarul Andrei Moldovan, „Revanşa“ (1978), Nicolaescu legitimează varianta istoriografiei comuniste privind rebeliunea legionară. În film, comandoul condus de legionarul Parai-pan este făcut responsabil de asasinarea maiorului german Helmut Döring, cu scopul declanşării conflictului de stradă dintre Mişcarea legionară şi generalul Ion Antonescu. Încă din 1941 s-a ştiut că vinovat de acest asasinat era agentul englez de origine greacă Sarantopoulos. În filmul „Revanşa“ însă, Sarantopoulos este prezentat a fi un vagabond scos ţap ispăşitor pentru uciderea maiorului Döring.
 
PACTUL CU SECURITATEA

Fostul general de Securitate Aurel Rogojan susţine că nu doar „tezele din iulie“ au cauzat reorientarea lui Nicolaescu spre pelicule cu eroi comunişti. La acea vreme erau foarte apreciate în întreaga lume filmele poliţiste.

 Securitatea s-ar fi înţeles cu Sergiu Nicolaescu să prezinte virtuţile unui comisar de poliţie comunist, pentru a-i face simpatici în ochii cetăţenilor pe lucrătorii din Ministerul de Interne. 

Ipoteza lansată de generalul Aurel Rogojan poate fi credibilă. Istoriile oficiale de partid prezentau rezistenţa antifascistă a ilegaliştilor comunişti proveniţi din rândul muncitorilor. Se pune că Sergiu Nicolaescu şi-ar fi ales personajul principal datorită înrudirii cu un poliţist de legendă din anii ’40, pe nume Gheorghe Cambrea.
   
I-A CERUT LUI CEAUŞESCU MAI MULŢI CAI ŞI SOLDAŢI

Documentele din arhiva Partidului Comunist conservă informaţii inedite despre orientarea naţionalistă a cinematografiei în vremea lui Ceauşescu şi despre rolul lui Sergiu Nicolaescu în acest proces. Pe 6 iunie 1966, Secretariatul Comitetului Central al Partidului Comunist Român a discutat problema orientării pe viitor a producţiei de filme.

Şefii partidului erau nemulţumiţi de activitatea Consiliului Cinematografiei. Instituţia, creată în 1962, nu se achitase de sarcina ideologică trasată de partid. Regimul investea sume considerabile în producţia de filme artistice şi nu se observa creşterea sentimentului patriotic al cetăţenilor. Tocmai de aceea, conducerea PCR propunea Consiliului Cinematografiei să se consulte cu specialiştii din mediul ştiinţific pentru a produce până în anul 1970 câteva filme care să alcătuiască „ciclul epopeii naţionale“.










miercuri, 2 ianuarie 2013

Reflexii prin panza de paianjen

Trei carti am recitit in viata mea, una dintre ele, "Panza de paianjen". Am citit pentru prima oara acest roman destul de tarziu, pe la 15 ani. Tot ceea ce mi-a placut atunci, mi-a placut si acum, cand l-am recitit.
Mi-a placut tot, de la un cap la altul. Nu pot sa nu remarc faptul ca acest roman, axat pe trairile unei femei, in diferite etape si ipostaze, mi-a starnit prima data curiozitatea. Apoi l-am apreciat pentru descrierea mediului familial. L-am apreciat si pentru simplitatea exprimarii, dar in acelasi timp si pentru coloritul stilului. Ideea redarii continutului sub forma unor jurnale si a unor scrisori a fost o optiune literara inspirata si cred ca la acea vreme, chiar noua.
Mi-am adus aminte de multe intamplari din viata mea, recitind aceasta carte.
Una dintre amintiri tine chiar de Balcic. In copilarie am vizitat si eu Balcicul, dar nu-mi amintesc mai nimic. Nici castelul si nici gradina castelului nu mi-au ramas in memorie, la fel, nu am nicio imagine cu localitatea. Singurul lucru de care-mi amintesc sunt pietricelele de pe plaja. Niste pietricele incredibile, cum nu mai vazusem, de marimea unei monede, dar si de forma unei monede, plate, parca slefuite inadins sa semene cu niste monede. Iar coloritul lor era de asemenea extraordinar, culori pastelate de maro, galben-brun, rosu, gri. Am adunat cateva pietricele si le-am luat cu mine.
Mi-am adus aminte recitind "Panza de paianjen" si cum m-am indragostit de... lectura.
Eram in vacanta de vara ce succede clasei a treia, la Deva, la bunicii mei dinspre mama, unde stateam poate o saptamana. Intr-o dimineata, profitand de faptul ca matusa mea (una dintre surorile mamei mele) iesise din camera ei de dimineata, m-am furisat in camera si am inceput "inspectia". Singurul lucru interesant pe care mi-au cazut ochii a fost un mic raft de carti. Pana in acea clipa nu m-au interesat cartile deloc. Tin minte ca atunci cand eram de vreo sase ani aparuse o serie de carticele cu povestiri; fiecare carticica continea o povestire. Mama a cumparat vreo zece carti dintre cele ce au aparut in acea colectie si, din cand in cand, o rugam sa-mi mai citeasca cate o povestire. Dar apoi niciodata nu m-a tentat sa citesc eu vreuna. Cum nu m-a tentat sa citesc nimic altceva. Joaca afara sau in casa cu masinutele erau ocupatiile mele de capatai. Si uitandu-ma eu la acel raft cu carti din camera matusii mele, am remarcat o carte de un format mai mare, o carte cu coperti tari, cartonate, de culoare rosie. Si numaidecat am pus mana pe ea si am extras-o dintre celelalte carti, plin de curiozitate. Nu-mi mai aduc aminte titlul, dar imi amintesc ca era vorba de aventurile unui pitic. Cartea era deosebit de frumoasa, asa cum am spus, cu niste coperti deosebite, ce contrastau cu cele ale cartilor din colectia "Biblioteca pentru toti", de care era plina biblioteca de acasa. Si nu doar copertile erau deosebit de frumoase, in interior era plina de ilustratii, niste ilustratii grozave, cum nu mai vazusem. Fara sa stiu prea bine cum, iata-ma culcat pe burta in patul matusii mele, cu cartea sub nas, citind. Si citeam atat de absorbit de actiune incat nici nu am observat cand matusa mea a intrat in camera val-vartej, doar ce am auzit-o strigand: "E aici!". Toata casa era nelinistita si ma cauta, caci eu... disparusem. Stiu ca am citit pana la pranz, cand cu greu m-am dezlipit de carte, pentru a merge la masa. A doua zi am citit toata ziua, trantit pe burta in patul matusii mele, rontaind halva. O halva atat de buna, grozav de buna. O halva ce venea in cutie de metal si era asa cum trebuie sa fie halvaua, nici prea uscata, nici prea grasa, si sigur nu era facut numai din coji. In acele zile procuparea mea a fost doar lectura, acompaniata de mancatul halvitei.  Stiu ca intr-o zi matusa mea, satula probabil sa-i tot ocup camera, mi-a zis: "Mai iesi si tu afara si te joaca". Joaca? Ce-i aia?
In vacanta de vara urmatoare mi-a cazut in mana "Dupa douazeci de ani", o editie deosebita, de lux, cu coperti cartonate albe si imbracate in panza cu fir argintiu. A fost primul roman pe care l-am citit. De atunci cartea a fost cel mai bun prieten al meu.


Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...