sâmbătă, 11 august 2012

Sinucigasii romani prefera metoda BMW?

In Romania mor aproximativ 3500 de oameni in fiecare an in urma accidentelor auto. Parca suntem o tara in razboi.
O parte dintre acestia, eu sunt convins ca sunt sinucigasi. Un individ care nu are discernamant, care isi ia o masina "tare" si care apasa pedala acceleratiei pana la fund e un sinucigas. Partea proasta la metoda asta e ca mor si oameni nevinovati. Tocmai pentru a evita moartea unor oameni nevinovati eu propun ca statul sa amenajeze in fiecare judet o pista lunga de un kilometru, dotata la capatul ei cu un zid masiv de beton; toti cei ce doresc senzatii tari, le vor avea garantat, fara a mai muri oameni nevinovati.
Joi, in judetul Tulcea, a avut loc un accident in care au fost implicate trei autovehicule si din care a rezultat moartea a sapte persoane. Cauza? Un individ sinucigas, ce avea un BMW, dar nu avea carnet de conducere. Eu cred ca ar fi bine ca la examenul psihologic sa fie cuprins si un item despre suicid, pentru ca eu cred ca inconstient, unii isi doresc carnetul de sofer doar pentru a se sinucide.

Imaginile nu au nevoie de comentarii. Una dintre masini s-a rupt in doua si a luat foc.





joi, 9 august 2012

Friends - ce mai fac actorii?

http://www.gandul.info/magazin/ce-au-facut-prietenii-tai-dupa-rolurile-care-i-au-consacrat-9932316

La opt ani de la ultimul episod al serialului „Friends” (Prietenii tăi), Yahoo analizează carierele „foarte diferite” ale celor şase protagonişti.

6. David Schwimmer (Ross Geller din serial). Cel mai mare rol al actorului, după cel din „Friends”, a fost cel al girafei Melman din „Madagascar”. Ulterior, Schwimmer a jucat pe Broadway şi a regizat câteva filme.

5. Matthew Perry (Chandler Bing din serial). A reuşit să scape de eticheta de sarcastic din „Friends” şi a jucat în succesul „Whole nine yards”, dar a avut şi câteva producţii mai puţin reuşite.

4. Matt LeBlanc (Joey Tribbiani din serial). Până în urmă cu doi ani, LeBlanc se identifica în totalitate cu Joey din „Friends”. În 2010, însă, a acceptat să se joace pe sine, într-o versiune mult mai vanitoasă decât în realitate, iar acest lucru i-a adus un glob de aur, performanţe cu care niciunul dintre colegii săi din „Friends” nu se poate mândri.

3. Lisa Kudrow (Phoebe Buffay din serial). A fost mereu una dintre preferatele criticilor, primind un premiu Emmy pentru rolul său din „Friends”. Ulterior, a jucat la HBO într-un serial care a durat doar un sezon, iar apoi în comedia „Easy A”. O altă realizare a actriţei este că nu s-a schimbat prea mult din punct de vedere fizic, deşi acum are 49 de ani, scrie Yahoo.

2. Courteney Cox (Monica Geller din serial). Dintre toţi actorii din „Friends”, ea este cea mai de succes actriţă de televiziune, fiind protagonistă în „Cougar Town”. Cu toate acestea, audienţele „Cougar Town” nu s-au apropiat niciodată de cele ale „Friends”.

1. Jennifer Aniston (Rachel Green din serial). Ajutată puţin şi de divorţul de Brad Pitt, din 2005, Jennifer Aniston a „înflorit” după rolul din „Friends” şi a câştigat între 8 şi 10 milioane de dolari pentru fiecare film, chiar dacă rolurile nu au fost memorabile.

Preferatii mei au fost mereu  Matthew Perry si Matt LeBlanc

PE MARTE EXISTA VIATA. PRIMA IMAGINE TRANSMISA DE ROVERUL CURIOSITY

NASA a confirmat ca roverul Curiosity a ajuns pe Marte. 
Acolo a gasit viata. Chiar o civilizatie. 
Prima foto transmisa de pe Marte o vedeti aici.


(realizata in Photoshop)


miercuri, 8 august 2012

O descoperire epocala pentru Romania si Europa

In zona Cristian (Sibiu) a fost descoperita cea mai veche asezare din neolitic, din primul val de agricultori ce au patruns pe teritoriul Europei din Anatolia, cel mai probabil. Asezarea veche de 8000 de ani dovedeste momentul patrunderii unei civilizatii superioare, ca urmare a unor schimbari climatice favorabile.
Eu pun aceasta descoperire in relatie si cu inflorirea unei civilizatii avansate dupa aceasta perioada pe teritoriul de azi al Romaniei, demonstrata de tablitele de la Tartaria.
Deci tot e bine ca ne-am apucat sa facem autostrazi.
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/descoperire-catalogata-drept-epocala-de-directorul-de-la-brukenthal-pe-autostrada-sibiu-orastie.html
Am descoperit in situ un lucru pe care toata lumea il considera ipotetic, cel putin pe teritoriul Romaniei, si anume prima faza, cea mai veche faza, cel mai vechi moment in care au aparut purtatorii tehnologiilor neoliticului, adica momentul in care, in urma unei schimbari climatice majore, oamenii din Orient, din Anatolia, cel mai aproape de noi, au inceput sa colonizeze aceasta zona, peste o populatie de vanatori si pescari. (...) Acestia au venit cu tehnologiile de supravietuire din Orient, ei stiu sa isi construiasca la suprafata case si sa constituie asezari din mai multe locuinte, vin cu o tehnologie de ingropare, au un anumit rit si ritual din Orient, isi ingroapa intentionat mortii, constituie primele necropole, cimitire", a explicat Sabin Luca.

Despre Tartaria
Observând similitudini între tăblițele găsite la Tărtăria și scrierile de pe tăblițele sumeriene de la Uruk și Djemdet Nasr, cele din urmă datând de la sfârșitul mileniului IV și începutul mileniului III î. Hr., N. Vlassa a luat în considerare ipoteza conform căreia și tăblițele de la Tărtăria ar fi vestigii ale unei scrieri străvechi legate de scrierea sumeriană. Tăblițele de la Tărtăria ar fi însă mai vechi cu un mileniu decât monumentele scrierii sumeriene, fiind datate (este adevărat, prin metode indirecte; este de văzut ce se înțelege prin metode indirecte) din prima jumătate a mileniului IV î.Hr. Astfel, dacă se admite că ele reprezintă într-adevăr scrieri, Tăblițele de la Tărtăria sunt cele mai vechi scrieri din lume găsite până-n prezent. Cele 3 tăblițe de la Tărtăria au fost, totuși, datate indirect, căci din cauza conținutului prea mic de carbon și cel mai important datorită unui tratament termic de coacere în cuptor, pentru o mai bună conservare, nu mai pot fi datate niciodată cu radiocarbon.
http://ro.wikipedia.org/wiki/T%C4%83bli%C8%9Bele_de_la_T%C4%83rt%C4%83ria

Glorie lor, eroinelor Ponor, Izbasa


Pana la urma, gimnastica ne-a mai produs (unora) o tresarire de mandrie nationala, un licar de bucurie, Izbasa a reusit un aur la sarituri, Ponor un argint la sol. Medalia lui Ponor din punct de vedere sportiv e si mai pretioasa, ea vine dupa o lunga intrerupere a activitatii de performanta. Si pe cand ma pregateam sa aduc laude acestor doua gimnaste, acestor "batrane" doamne, am citit editorialul lui CTP, ce reflecta foarte bine tot ceea ce vroiam eu sa spun.
"Curajul de a cadea in genunchi" de CTP
http://www.gandul.info/puterea-gandului/curajul-de-a-cadea-in-genunchi-9929213
Am iubit-o pe Sandra când s-a prăbuşit în genunchi, ratând ultimul, îngrozitor!, chiar ultimul element al exerciţiului cu care altfel lua medalie.
Am iubit-o pe Cătălina când s-a clătinat pe bârnă, la limita căderii, şi a pierdut, la „masa verde”, medalia de bronz.
Le-am iubit pentru că sunt „bătrâne”. Când trebuie să concurezi cu nişte copile, tu fiind o femeie splendidă de 20 şi ceva de ani, cu un pieptar de medalii olimpice, mondiale şi europene, e mult mai greu decât atunci când erai şi tu o copilă strălucitoare în plin elan.
În orice sport, şi nu numai în sport, un golden old boy sau o golden old girl are un adversar în plus faţă de concurenţii tineri – teama de ridicol, teama de a fi compătimit.
Tinereţea poate fi tăvălită în praf– se ridică, se scutură şi merge mai departe, fără alte sentimente decât ciuda şi dorinţa de revanşa care îi stă înainte. Un senior însă, dacă ajunge să muşte ţărâna în faţa juniorilor şi a lumii întregi, la o competiţie care ar putea fi ultima pentru el, poate muri de durere şi ruşine, căci îşi ciobeşte în felul acesta o imagine clădită cu greu, într-o viaţă de muncă şi glorie. Şi atunci, preferă să-şi lustruiască medaliile, să facă spoturi publicitare şi pictoriale în reviste lucioase, fără să mai rişte intrarea în bătălie.
Cătălina şi Sandra n-au ezitat o clipă. Şi-au alungat teama de înfrângere, teama de ridicol, s-au bătut sub tricolor din toate puterile, au căzut, s-au ridicat, au avut noroc, au avut ghinion, au pierdut, au câştigat.
Au câştigat ceva mai preţios decât aurul şi argintul. Ceva ce poate face diferenţa între un mare campion şi un alt mare campion de-a lungul timpului neiertător – RESPECT!
Vă iubesc şi vă respect, Sandra şi Cătălina, Cătălina şi Sandra, fete de diamant!
Cristian Tudor Popescu este senior editor al ziarului Gândul

Dar, exista si un dar. Nu are rost sa ne facem ca nu vedem ca gimnastica (de mai multi ani) e pe duca. La baieti, dupa un salt spectaculos la Atena, e doar praf. La fete, urmeaza.


luni, 6 august 2012

Ponta-Antonescu dorinta patologica a puterii absolute

Guvernul Ponta are deja trei luni de cand conduce tara. Ce anume a facut acest guvern pentru Romania? Nimic. Nimic bun. A bagat Romania in noi datorii. Si a mai facut ceva, a incercat sa acapareze puterea totala, a incercat prin desfiintarea sau limitarea atributiilor institutiilor statului impunerea unui stat de tip totalitar, pe modelul prea bine cunoscut, cel sovietic.
Ce-l recomanda pe Ponta ca prim-ministru? Nimic, ca si pe Antonescu. Faptul ca sunt in topul chiulangiilor nu poate fi o recomandare. Cat despre Ponta, care si-a facut studiile pe "puncte", pe baza sustinerii lui tatuca Iliescu, incununate cu un plagiat, nu mai e nimic de spus. De ce vor ei puterea? Aici e cheita. Le trebuie puterea pentru ca vor sa domneasca. Ei vor sa domneasca, nu sa conduca. Ei vor sa aibe toate institutiile subordonate si servile, caci doar asa se poate domni. Ei nu doresc modernizarea statului roman, emanciparea sociala si nationala. Ei vor totul pentru ei si gasca lor. Si repet, modelul este cunoscut, pana in 1989, l-am trait cu totii, statul pseudo-democratic sovietic. Directivele NKVD se aplica si acum, la 22 de ani de la evenimentele din decembrie 1989. Cum poti sa explici altfel dorinta bolnava de a avea toata puterea? Cum poti sa ai ca ministru de interne pe Rus, cel ce sustine legalitatea plagiatului? Rus e ca acel politist din Iasi ce sustinea ca procurorii dau bani cu camata si acest fapt e normal. Rus cand va fi demis si cercetat?
In afara de dorinta patologica de putere absoluta, mai exista ceva. Acel ceva se numeste libertatea lui Nastase si Voiculescu. Nastase pentru a fi scos de la parnaie, Voiculescu pentru a nu ajunge la parnaie.
Cat despre Basescu, el este cel ce le mai sta in cale. Asta este realitatea. Faptul ca el e badaran, e un pretext imbecil, ca toate pretextele. USL nu poate avea puterea totala din cauza lui Basescu. A auzit cineva, vreodata, ca USL sa pretinda ca va face vreo reforma in sensul modernizarii statului roman? Nu. De cand era USL in opozitie, singura lor dorinta (a USL-istilor) si singurul lor ideal politic a fost schimbarea lui Basescu.
Daca si la alegerile parlamentare USL va castiga majoritatea si va reusi sa-l elimine (caci aici vorbim de o eliminare, cu "mini-referendum" si toate practicile de tip sovietic) pe Basescu, Romania se va intoarce in timp 22 de ani.
Cine vrea un stat ca afara nu are decat sa emigreze.

PS
Despre "mini-referendum" si manevra guvernului Ponta  http://www.gandul.info/puterea-gandului/curat-murdar-coane-pontica-9917482

http://www.gandul.info/puterea-gandului/curat-murdar-coane-pontica-9917482



sâmbătă, 4 august 2012

"Salut, sunt Florian Walter şi mă bucur că pot să vorbesc cu tine. Vreau să te felicit pentru medalie şi să îţi ofer un apartament cadou pentru performanţa ta şi pentru tot ce ne-ai demonstrat".

Răzvan Martin a obţinut prima medalie a României la haltere după 16 ani de pauză la Jocurile Olimpice. A fost bronz la categoria 69 de kilograme, iar datorita succesului s-a aflat şi povestea emoţionantă a tanarului sportiv român.
Palmele jupuite de carne au impresionat mulţi români, printre aceştia aflându-se şi Florian Walter, finanţatorul Petrolului. "Salut, sunt Florian Walter şi mă bucur că pot să vorbesc cu tine. Vreau să te felicit pentru medalie şi să îţi ofer un apartament cadou pentru performanţa ta şi pentru tot ce ne-ai demonstrat". 

Domnule Walter, felicitari! Mare om, mare caracter.
Daca macar 10 dintre finantatorii din fotbal ar urma exemplul lui Walter, as iubi fotbalul. 





Blue eyes

Acum 30 de ani... ce muzica, ce vise, ce viata



joi, 2 august 2012

Tacata


Vamos a la fiesta...
http://www.youtube.com/watch?v=BJ-CmHZrKHU&feature=related



Marea Neagra a devenit azurie

O imagine din iulie 2012 dovedeste ca Marea Neagra e de un albastru azuriu.
De vina pentru culoarea superba este o alga care s-a raspandit in apa marii.
Fitoplanctonul microscopic colecteaza dioxidul de carbon din atmosfera si il trimite pe fundul marii.


Aici trebuie cautata Atlantida...

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...