luni, 30 iulie 2012

Jocurile Olimpice - Londra 2012 - imagini panoramice

Romania a castigat deja trei medalii olimpice, doua de argint si una de aur.  Felicitari sportivilor si antrenorilor. Speram la mai multe.
Dar si imaginile de la Olimpiada sunt extraordinare, imaginile panoramice sunt de-a dreptul incredibile.
http://panorama.stirileprotv.ro/ceremonia-de-deschidere-panorama-4.html


sâmbătă, 28 iulie 2012

Incredibil, TVR transmite in direct pe trei canale Jocurile Olimpice 2012

In sfarsit TVR a inteles ca cele mai importante evenimente planetare sunt Jocurile Olimpice.
Ma bucur nespus de mult fiindca TVR transmite Olimpiada in direct, de la mai multe competitii simultan.
Sper sa nu se razgandeasca.


joi, 26 iulie 2012

USL duce tara spre regimul totalitar de tip sovietic, Justitia e obiectivul lor principal

USL a semnat un acord prin care urmeaza sa se desfiinteze DNA, Curtea Constitutionala si ANI.
Eu l-am banuit doar pe Ponta, ca simbol al comunistilor PSD-isti de porniri totalitariste. M-am inselat. Aceasta uniune impotriva naturii, USL, isi doreste puterea totala, puterea discretionara, isi doreste Justitia ei. USL-istii vor sa domneasca ca Ceausescu, sprijiniti de "Servicii" si Justitie.

http://www.adevarul.ro/actualitate/Demolarea_Justitiei-cu_aprobare_de_la_USL_0_743925953.html#

Pe 13 iulie, Victor Ponta (PSD), Daniel Chiţoiu (PNL) şi Daniel Constantin (PC) şi-au pus semnătura pe un acord cu mai multe ONG-uri, care cer desfiinţarea Curţii Constituţionale, ANI, DNA şi CNSAS.
Ziarul „Adevărul" a intrat în posesia unor documente care dovedesc în premieră că actuala putere nu se dă înapoi să pună în discuţie independenţa Justiţiei. Este vorba de un acord încheiat, la zece zile după declanşarea operaţiunii de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, între liderii USL şi un grup de 53 de organizaţii şi asociaţii, grupate sub titulatura Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC).
Acordul este semnat, din partea USL, de copreşedinţii Victor Ponta (PSD), Daniel Chiţoiu (PNL) şi Daniel Constantin (PC), iar din partea CNSC de către Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. De remarcat că primii trei fac parte şi din Guvernul României.

miercuri, 25 iulie 2012

Nu votez!

Nu votez pentru demiterea presedintelui. In aceste conditii nu votez nici daca presedintele ar fi ultimul amarat de pe planeta.
Nu votez pentru ca doresc ca acest parlament sa cada.
Nu votez pentru ca doresc ca acest guvern de comunisti sa cada.
Nu votez pentru ca nu vreau un prim-ministru plagiator.
Nu votez pentru ca nu vreau ca Justitia sa fie din nou un instrument de aparare a mafiotilor politici.




sâmbătă, 21 iulie 2012

PLAGIATUL LUI PONTA. Cum le-a dat un avocat sentinţa în plic celor opt judecători din CONSILIUL NAŢIONAL DE ETICĂ

Plagiatul lui Ponta consta in copierea unor texte de la altii. NU are nicio legatura cu "modul" de citare. Lipsa citarii produce plagiatul.
In rest, vorbe si presiuni. Presiuni ale Ministerului Educatiei pentru spalarea "Micului Titulescu". Ministerul a creat special o alta comisie formata din trei indivizi care au formulat concluzia ca Ponta nu a plagiat, au dat in plic aceasta concluzie Comisiei Nationale de Etica, care a zis "asa e". Manarii comuniste.
Dar si o cercetare penala. Fostul director adjunct al Oficiului Român pentru Drepturi de Autor (ORDA), Eugen Vasiliu a declarat într-o intervenţie televizată că premierul Victor Ponta poate fi cercetat penal de către Parchet, după ce a fost demonstrat că lucrarea sa de doctorat este un plagiat.

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a publicat documentele pe care se bazează verdictul de plagiat al lui Victor Ponta.

http://www.unibuc.ro/n/organizare/docs/2012/iul/20_12_13_58Analiza_comparativa_teza_de_doctorat_Victor_Ponta.pdf


joi, 19 iulie 2012

Şeful Parlamentului European, socialistul german Martin Schulz, cere României să urmeze imediat recomandările UE

http://www.adevarul.ro/actualitate/Socialistul_Schulz-_Conformati-va_acum_0_739126378.html

Preşedintele Parlamentului European, socialistul german Martin Schulz, membru al aceleiaşi familii politice cu Victor Ponta, a lansat ieri un avertisment clar la adresa guvernului român. El a afirmat că se aşteaptă ca Executivul de la Bucureşti „să urmeze imediat recomandările Comisiei Europene".
„Comisia a subliniat astăzi o serie de lipsuri pe care România trebuie să le rezolve pentru a îndeplini în totalitate standardele Uniunii Europene", a declarat Martin Schulz, în urma prezentării de către Comisia Europeană a Raportului pe Justiţie privind România.
„Comisia s-a arătat îngrijorată privind ultimele evenimente din această ţară. Executivul european a prezentat recomandări pentru ca România să remedieze aceste probleme. Mă aştept ca guvernul român să urmeze imediat acele recomandări", a avertizat Schulz.
„Salut faptul că premierul Victor Ponta a venit la Bruxelles săptămâna trecută pentru a discuta situaţia din această ţară cu instituţiile europene. Sunt bucuros că în timpul întâlnirii noastre a promis să îndeplinească recomandările UE fără întârziere", a mai spus preşedintele Parlamentului European.
Guvernul, responsabil pentru „dezastru"
La rândul său, liderul europarlametarilor germani CSU-CDU, Markus Ferber, a declarat, în exclusivitate pentru „Adevărul", că raportul pe Justiţie prezentat ieri de Comisia Europeană e cel mai critic de la aderarea României la UE şi apreciază că acest „de­zastru" este responsabilitatea Guvernului de la Bucureşti.
„Premierul României ar trebui să demisioneze pe loc. Acţiunile sale au şters tot ceea ce românii realizaseră în ultimii cinci ani, de la aderarea ţării lor la UE. Este cel mai rău raport de până acum. Pentru prima dată, România va avea trei rapoarte de monitorizare anul acesta, în loc de două, iar şansele de aderare la Schengen sunt mici. Am văzut deci rezultatele dezastruoase ale Guvernului social-liberal.
Apreciez că din acest motiv este nevoie ca Traian Băsescu să rămână la putere pentru a asigura un echilibru politic astfel încât credibilitatea României să nu fie definitiv distrusă", a declarat Ferber. Liderul grupului PPE din PE, francezul Joseph Daul, şi germanul Manfred Weber, vicepreşedinte al grupului pentru afaceri interne şi juridice, consideră că raportul pe România este obiectiv şi cer CE să intervină imediat dacă situaţia de la Bucureşti nu se îmbunătăţeşte rapid. 

Evenimentele din ultimele trei saptamani din Romania au fost o sursa de ingrijorare pentru Comisia Europeana si UE

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, miercuri, in prezentarea raportului privind MCV, ca Romania a facut un pas inapoi de pe buza prapastiei, dar ca trebuie sa-si respecte angajamentele, situatia urmand a fi monitorizata si un nou raport adoptat in acest an

Potrivit textului raportului adoptat miercuri de Comisia Europeana, "date fiind incertitudinile actuale, Comisia va adopta un nou raport in temeiul MCV privind Romania inainte de sfarsitul anului 2012". "In acest raport, se va analiza daca au fost rezolvate problemele privind statul de drept si independenta sistemului judiciar, in legatura cu care Comisia si-a exprimat ingrijorarea, si daca a fost restabilit echilibrul democratic. Comisia va monitoriza indeaproape progresele, prin intermediul unor misiuni periodice, precum si al unui dialog frecvent cu autoritatile romane si cu alte state membre", se arata in text.
De asemenea, in textul raportului sunt cuprinse zece recomandari privind respectarea statului de drept si a independentei sistemului judiciar:
- abrogarea Ordonantei de Urgenta nr. 38/2012 si a Ordonantei de Urgenta nr. 41/2012 si asigurarea respectarii deciziilor Curtii Constitutionale referitoare la cvorumul pentru referendum si la domeniul de responsabilitate al Curtii;
- respectarea, pe viitor, a prevederilor Constitutiei la emiterea ordonantelor de urgenta;
- punerea in aplicare a deciziilor Curtii Constitutionale;
- asigurarea publicarii fara intarziere a tuturor actelor, inclusiv a deciziilor Curtii Constitutionale, in Monitorul Oficial;
- invitarea tuturor partidelor politice si autoritatilor guvernamentale sa respecte independenta sistemului judiciar; asumarea angajamentului de a impune sanctiuni disciplinare tuturor membrilor de Guvern sau de partid care submineaza credibilitatea judecatorilor sau care exercita presiuni asupra institutiilor judiciare;
- numirea in functia de Avocat al Poporului a unei persoane care se bucura de sprijinul diferitelor partide, in cadrul unui proces transparent si obiectiv, menit sa asigure alegerea unui candidat cu o autoritate, o integritate si o independenta de necontestat;
- introducerea unui proces transparent de numire a Procurorului General si a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie; un astfel de proces transparent ar trebui sa includa depunerea unor candidaturi deschise, fondate pe criterii de experienta profesionala, integritate si rezultate pozitive in actiunea anticoruptie; abtinerea de la numiri in cursul presedintiei interimare;
- evitarea acordarii de gratieri prezidentiale in cursul presediniei interimare;
- abtinerea de la numirea in posturi de ministru a persoanelor impotriva carora au fost pronuntate hotarari judecatoresti in materie de integritate; eliberarea functiei de catre ministrii aflati intr-o astfel de situatie;
- adoptarea unor proceduri clare prin care sa se prevada demisia parlamentarilor impotriva carora au fost pronuntate hotarari definitive privind incompatibilitatea sau conflicte de interese ori care au fost condamnati definit intr-un caz de coruptie la nivel inalt.

marți, 17 iulie 2012

Prostia in mars

Pentru cei ce isi mai amintesc defilarile "populare" organizate prin anii 50, 60 ai secolului trecut de comunisti pe vremea Republicii Populare Romania, "prostia in mars" are o adanca semnificatie.
"Oamenii muncii de la orase si sate" iesau in strada sa manifesteze pentru a multumi noului regim, Partidului Comunist Roman. Marsul prostiei.
Asa vad eu Romania, ca un imens cortegiu, defiland. Aceasta cugetare e mai veche, mi-a fost inspirata prin anii 80 de un film facut in Gruzia (parca), "Muntii albastri". Atat de mult ne-a tampit regimul sovietic-ceausist incat nu putem sa gandim si sa actionam altfel, decat in maniera sovietic-ceausista. Parca suntem o natie de clonati. De tampiti clonati.

Am aflat ca Guvernul Ponta nu poate lucra din cauza lui Basescu. Adica d'aia se scumpesc toate, d'aia nu se colecteaza taxele, d'aia creste din nou coruptia, d'aia e canicula. "Basescu e de vina", am mai scris.

USL e in aceeasi lipsa de "inspiratie" in a conduce tara ca si PDL, pe vremea guvernelor Boc. Cu o diferenta majora, institutiile statului au inceput sa functioneze in regim democratic (eliberate de totalitarism) pe vremea lui Boc. Asta nu e ceva ce poate fi ignorat. O sa ajungem sa-l regretam pe Boc cu coasa lui. 

Antonescu vrea sa fie presedintele romanilor. Intrebare: De ce?
De ce vrea domnul Antonescu sa ne conduca? Si incotro vrea sa ne conduca?
Ce-l recomanda pe domnul Antonescu ca si conducator al unei natiuni? Faptul ca e in topul chiulangiilor de la locul de munca? Parca e cam putin.

"Oamenii muncii de la orase si sate" isi continua neabatut marsul.  Prostia in mars.


sâmbătă, 14 iulie 2012

Standardele europene - tema pentru Ponta

Intr-un mod hotarat UE a cerut guvernului Ponta sa respecte institutiile democratice ale statului.UE a salvat democratia in Romania, e cert.
Ca Basescu - ca presedinte de republica - e bun sau nu, nu ma intereseaza, atat timp cat statul roman functioneaza in limitele democratiei. Ce am inteles eu este ca Ponta si Antonescu nu-l inghit pe Basescu si au transformat politica intr-un mijloc de rafuiala personala, antrenand in aceasta prostie si statul roman prin institutiile sale. Ca s-a saturat lumea de Basescu sau nu, acest fapt nu e un motiv pentru demitere. Dar, poate fi acceptat un asemenea demers, daca se respecta democratia in toate aspectele ei. Ceea ce Ponta si Antonescu nu au facut. Ca ei sunt smecheri, ca sunt multi.
M-a amuzat trufia cu care a plecat la Bruxelles prim-ministrul provizoriu Ponta sa le explice el europenilor cum e cu Basescu. Ponta a crezut ca la Bruxelles e ca la PSD, unde tatuca Iliescu si unchiul Nastase ii dau voie lui Goe sa fie smecher. Si-a luat-o Ponta peste bot de la toti, de unde rezulta ca pentru Europa, democratia nu e o lozinca demagogica.
Sper ca lectia primita de Ponta sa fie o lectie pentru toti bouriticii romani.
Ca stat, trebuie sa fim recunoascatori UE, ne-a salvat democratia.

luni, 9 iulie 2012

Bac 2012 - nu e un esec!

Toata media vuieste de esecul de la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie 2012.
Nu e nici un esec. In primul rand, obisnuiti fiind cu copiatul, cu furatul, cu fraudatul am ajuns sa ne chiar credem buni. Chiar ne credeam un popor de destepti. O natie de manelisti destepti.
Cum s-a terminat cu copiatul, s-a termiant si desteptaciunea. A ras anul trecut toata Europa de noi.
Aproape toata lumea a inceput sa dea vina pe sistem, pe subiecte, pe bareme. Dar elevii? Elevii nu ar trebui sa invete?
Am auzit o fatuca la TV care marturisea ca a invatat o zi inainte de examen. Ca ea marea majoritate a celor picati la Bac.

„Dacă nu se mai poate face nimic cu bani în ţara asta, nu mai are rost să dăm BAC-ul”



Elevii nu invata pentru ca nu au de ce sa invete. Ei vor o meserie, vor sa munceasca, vor sa aibe banii lor, vor sa-si traiasca viata.
Trebuie sa ne obisnuim cu procentul de 40% daca vrem sa bagam toti elevii la liceu. Eu am inteles ca la Politehnica la Bucuresti poti sa devii inginer si daca nu ai Bacalaureatul luat, dar atunci sa facem o lege speciala, toti cei care nu au promovat Bac-ul sa fie admisi din oficiu la Politehnica. Spre marea satifactie a lui Andronescu. Si asa impacam si capra si varza.


Trebuie sa discutam si despre ce se face in scoala. Caci si scoala, in unele cazuri, e o mare pacaleala.




duminică, 8 iulie 2012

Andronescu NU

Rezultatele de la sesiunea iunie a Bacalaureatului 2012 au generat - cum e normal - nemultumiri. Rezultatele sunt asemanatoare celor din 2011, adica proaste.
Minunat prilej pentru PSD sa mai dea o lovitura de imagine, prin atacul la Funeriu si Basescu, dar - din fericire - sa isi faca din nou publice intentiile, confirmand orientarea sovietica ce-i domina, dar ii si hraneste in acelasi timp.
Numirea lui Andronescu din nou la Educatie o consider nu doar periculoasa pentru natiunea romana, o consider emblematica pentru caracterul sovietic al acestui guvern, "cel mai cinstit guvern din ultimii 22 de ani". In trufia lor USL-istii se comporta ca si cand ar mai fi cocotati pe tancurile sovietice, infaptuind cooperativizarea. Sunt sigur ca si cooperativizarea a fost - in conceptia lor - o fapta mareata si spre binele poporului roman. Astia chiar ne cred tampiti.
Daca natiunea romana e o natiune de tampiti, asta se datoreaza sistemului de invatamant sovietic, ce - conform directivelor NKVD - trebuia sa ne transforme intr-un popor de tampiti. Si au reusit in cei aproximativ 70 de ani de invatamant sovietic in Romania.
Legea nr 1/2011 este prima lege cat de cat buna din cei 22 de ani de la caderea regimului sovietic-ceausit. Faptul ca nu e perfecta, e mai putin important, legile pot fi amendate. Dar datorita acestei legi s-a putut dovedi putregaiul invatamantului romanesc, putregaiul sovietic si asta doare. Doare la constiinta bolsevica a PSD-istilor.
Este evident, ca si plagiatul lui Ponta, ca acest guvern si chiar acest parlament nu pot conduce Romania spre progres si implicit spre prosperitate. Nu pot pentru ca nici nu vor!
Sper ca acest guvern sa cada cat mai curand, pentru ca doar asa ne vom putea scapa de Ponta si Andronescu.





Andronescu nu si-a facut niciun repros ca a desfiintat scolile profesionale, batandu-si joc de copiii Romaniei, de acest popor. Faptul ca elevii ajung la liceu fara sa cunoasca Aritmetica arata valoarea reala a educatiei in Romania.
Andronescu vorbeste de "Bacalaureat diferentiat". Habar nu are despre ce vorbeste. Si o da de gol proiectul unei noi legi a educatiei, pentru ca proiectul de lege pe care PSD il sustine ne arata de fapt intoarcerea la statul si invatamantul sovietic.




vineri, 6 iulie 2012

Basescu suspendat pentru a doua oara. Cine pierde?

Azi, prin votul din Parlament, Basescu a fost suspendat. Suspendat nu inseamna demis. Suspendat inseamna referendum. Referendum inseamna ca te lasi la mana poporului. Eu sunt amator in istorie (in istoria politicilor economice mai am habar), dar stiu un lucru clar, pe care istoria l-a probat mereu, sa nu-ti lasi niciodata soarta in mana poporului. Rezultatul e imprevizibil.
Am ramas cu convingerea - in urma actiunii de suspendare, a raportarii politicienilor la eveniment - ca se uita un lucru esential, USL nu a castigat niciun fel de alegeri. USL are guvern ca urmare a unor targuieli politice in Parlament. USL se bazeaza pe popor? Pe care popor? Asta e intrebarea.
Eu cred ca Ponta-Antonescu s-au grabit. Daca initiau actiunea de suspendare a presedintelui dupa alegeri, cand ei poate ca ar fi fost alesi sau nu, ar fi fost altceva. In situatia de fata Ponta-Antonescu joaca la ruleta ruseasca la patrat (adica nu cu un cartus, ci cu doua cartuse in butoias) si singuri. Basescu nu joaca. El doar asteapta rezultatul. Daca Basescu nu va fi demis prin votul poporului, inseamna ca niste politicieni sunt cu adevarat in plus in Parlament, si este nu doar probabil, ci chiar posibil ca dupa alegeri sa nu-i mai vedem (ceea ce e logic). Pe scurt, Ponta-Antonescu si-au pus la bataie cariera politica, in timp ce l-au fortat pe Basescu sa-si puna doar mandatul de presedinte. E si mai adevarat ca doar Antonescu isi pune cariera politica la bataie, cariera lui Ponta e deja moarta, plagiatul ii va atarna de gat din ce in ce mai greu. Nimeni, nici Andronescu, nici Iliescu nu-l va putea albi vreodata.
Parerea mea acum este ca sansele referendumului sunt 50-50. Partea interesanta este ca indiferent daca Basescu va fi demis sau nu, PDL castiga procente, aceasta se va vedea la toamna. Cat de mult? Greu de spus acum.
Mie actiunea suspendarii presedintelui mi se pare hazardata. Dar atacul la institutiile statului m-a speriat de-a dreptul.
Zarurile au fost aruncate, dar nu se stie incotro. Ceea ce e sigur este ca lui Basescu i s-a oferit sansa (cred nesperata) de a participa la campania electorala. Basescu a dovedit in mod repetat ca e un politician extrem de abil. USL a mizat totul pe o singura carte. Extrem de riscant. "Cine nu risca, nu castiga" e o vorba a jucatorilor, nu a politicienilor.



Si un remember:
"Ce coruptă soţietate!... Nu mai e moral, nu mai sunt prinţipuri, nu mai e nimic: enteresul şi iar enteresul... Bine zice fiu-meu de la facultate alaltăieri în scrisoare: vezi, tânăr tânăr, dar copt, serios băiat! Zice:
"Tatiţo, unde nu e moral, acolo e corupţie, şi o soţietate fără prinţipuri, va să zică că nu le are!"... Auzi d-ta mişelie, infamie". O scrisoare pierdută (1884)

Totdeauna am apreciat profesionalismul lui Esca. Azi mi-a devenit simpatica.





joi, 5 iulie 2012

Marko, Ponta, Antonescu si Voiculescu - topul chiulangiilor din Parlament


CHIULUL NU E O BUNA RECOMANDARE

http://www.ziare.com/politica/parlament/marko-ponta-antonescu-si-voiculescu-topul-chiulangiilor-din-parlament-ipp-1068687

Bilantul realizat de IPP releva faptul ca liderii partidelor ocupa podiumul chiulangiilor din Parlament. Pe primul loc se afla Marko Bela, care nu a fost prezent la niciun vot final in Senat, urmat de Victor Ponta, Crin Antonescu si Dan Voiculescu
.

Comentariile pot fi foarte multe, dar aici e mai importanta perceptia publica. Cum se raporteaza Ponta si Antonescu la alegatori? 

marți, 3 iulie 2012

The Economist il citeaza si nu il plagiaza pe ministrul Rus

Cu titlul

Romanian politics

My name is Paste. Copy Paste.

Jul 3rd 2012, 8:57 by V.P. | BRUSSELS

The Economist face o usoara ironie la adresa lui Ponta si il citeaza apoi pe ministrul de interne Rus (PSD), dar nu in probleme de economie sau de politici economice, ci in probleme de plagiat („De la Platon şi Aristotel, oricine a scris vreodată o teză de doctorat în filosofie sau în ştiinţe sociale a plagiat”).
Pe un blog al revistei se fac mai multe comentarii referitoare la situatia din Romania, inclusiv la trecerea Monitorului Oficial şi a Institutului Cultural Român în subordinea Guvernului condus de Ponta sau prezenţa acestuia la Bruxxelles, deşi Curtea Constituţională a hotarat ca Traian Băsescu sa participe la Consiliul European.
Si aminteste si de promisiunea facuta de Ponta de a demisiona ziaristului de la El Pais

http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2012/07/romanian-politics

"In an interview (link in Spanish) with El Pais last week, Mr Ponta promised to resign if proven that his PhD about the International Criminal Court was an act of plagiarism. He made those statements before the ethics committee in charge gave its ruling, with its chairman saying it was plagiarised "copy-paste style", 85 of pages of a total of 307, from the work of another Romanian scholar."

luni, 2 iulie 2012

A trecut o cometa

A trecut o cometa, s-a numit USL.
Dupa guvernele fara numar si fara inspiratie Boc, dupa o criza care ne-a lovit in crestetul capului cand nici nu visam, dupa manifestari de cateva luni in ger pentru o noua conducere a tarii, dupa toate acestea, doar potopul. Caci doar potopul i-ar mai putea spala pe Ponta si clica. Si ii va si spala, definitiv.
Faptul ca Ponta, ca un copil razgaiat, nu vrea inca sa-si prezinte demisia, are efecte dure.
Are efecte nu doar asupra tarii, asupra populatiei, sau asupra PSD. Efectul este si asupra USL, adica si asupra PNL. Lipsa oricarei delimitari de Ponta ma face sa cred ca PNL e in pozitie de sah. Sau, ca pur si simplu, a venit canicula.
Dar ceea ce e maxim deranjant pentru orice cetatean al republicii, e pozitionarea PSD in trecutul rosu sovietic.




Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...