joi, 28 iunie 2012

Ponta spre dictatura institutionala

Guvernul a decis ca Regia Autonomă "Monitorul Oficial" să treacă din subordinea Camerei Deputaţilor în cea a Guvernului, urmând ca directorul-general să fie numit de către secretarul general al Guvernlui, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.
Decizia a venit la câteva ore după ce Curtea Constituţională a decis că preşedintele este cel care poate reprezenta România la Consiliul European, decizia fiind însă obligatorie abia după publicarea în Monitorul Oficial.
"Monitorul Oficial a fost trecut din subordinea Camerei Deputaţilor în cea a Secretariatului General al Guvernului, care va numi directorul-general, acesta fiind şi preşedintele Consiliului de Administraţie", au arătat sursele citate.
http://www.gandul.info/news/ponta-trece-monitorul-oficial-in-subordinea-guvernului-la-cateva-ore-dupa-ce-ccr-a-decis-ca-basescu-poate-reprezenta-romania-la-consiliul-european-9788625

miercuri, 27 iunie 2012

Sovieticii nu suporta decat "justitia" lor, la comanda

In ultima perioada, sa zicem ultimii doi ani, Justitia din Romania a inceput sa functioneze cat de cat normal, adica a inceput sa produca efecte si asupra "oamenilor importanti", ca pana acum doar gainarii erau condamnati.

Nume sonore si grele au fost condamnate pentru fapte de coruptie, boala cea mai grava a societatii romanesti. Intre acestea se afla:
- Ioan Avram Mureşan, fost ministru al Agriculturii in guvernul Convenţiei Democrate, condamnat definitiv, la sfârşitul lunii mai 2012, la 7 ani de închisoare cu executare, pentru deturnare de fonduri;
- Virgil Pop, deputat PNL, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă;
-  Sorin Ovidiu Vîntu a primit o pedeapsă de un an de închisoare pentru şantajarea omului de afaceri Sebastian Ghiţă;
-  Catalin Voicu , senatorul PSD, "responsabilul" cu relatia cu Justitia, a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul de coruptie in care a fost trimis in judecata alaturi de fostul judecator Florin Costiniu, fost presedinte al Sectiei civile a instantei supreme, si de oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic;
- Ilie Carabulea a fost condamnat la un an şi 6 luni de închisoare pentru dare de mită.

E adevarat ca puteau fi mai multe condamnari, dar nu "cantitatea" conteaza.

Pentru unii spectaculoasa, condamnarea lui Nastase Adrian este un fapt firesc si normal, daca sentinta este corecta. Sa nu uitam ca Nastase mai are deja doua condamnari, deci nu e o premiera. Premiera ar fi doar ultima condamnare, care e cu  executare.
Structurile sovietice inca exista, inca functioneaza, dar nu mai sunt ce-au fost, iar PSD-istii si PNL-istii inca mai cred ca ei sunt intangibili. Cred ca Nastase nu e atat de speriat de inchisoare, desi e greu cand porecla ta e "Bombonel", cat e de bulversat afectiv si intelectual de faptul ca Justitia nu mai asculta ordinele structurilor sovietice.
Incercarea unei parti a  mass-mediei de aparare a lui Nastase si Ponta arata in fapt subordonarea acesteia unor interese politice, in cazul de fata, fata de structurile sovietice. Aceasta parte a presei romanesti si-a luat atributiile "avocatului poporului" din perioada stalinista a lui Ana Pauker si Brucan, cand dusmanii poporului trebuiau omorati prima data public si doar apoi la zid.

Pentru aceia ce au uitat sau nici nu au auzit de Ana Pauker:
Ana Pauker (născută Hanna Rabinsohn, 13 februarie 1893 – d. 3 iunie 1960) a fost o militantă activistă și fruntașă comunistă evreică, după Al Doilea Război Mondial lideră a grupării promoscovite ("Pauker") care a controlat până în 1952 Partidului Comunist Român, vice-prim-ministru și ministru de externe al României.
După întoarcerea în România, a primit funcția de prim-secretar a CC al PCdR . În luna mai 1941 a fost lăsată să plece în Uniunea Sovietică, ca urmare a schimbului cu un diplomat român, deținut de autoritățile sovietice după ocuparea în 1940 a Basarabiei și a Bucovinei de Nord. Mai exact, era vorba de Moș Ion Codreanu fost membru al Sfatului Țării (Basarabiei), arestat de sovietici imediat după intrarea lor în Basarabia, la 28 iunie 1940. Între timp, în timpul unei șederi în Uniunea Sovietică, soțul ei, Marcel, fusese arestat și executat în 1938, ca spion al Occidentului, în cadrul epurărilor staliniste, fapt care nu a reușit să zdruncine credința ei în cauza comunistă și loialitatea ei de agent față de regimul sovietic.
Ca lideră a PCR și a regimului dictatorial comunist, deosebit de nepopular și de represiv, și-a câștigat o reputație foarte negativă iar mulți consideră că a jucat un rol tenebros în istoria României, aducând statului român numeroase prejudicii. Deoarece a condus țara în mod autoritar, a fost poreclită de poporul român, "Stalin cu fustă".  Comunista Ana Pauker a participat activ la procesul de impunere în România a unui sistem bazat pe crimă și fărădelege. Un caz elocvent asupra modului cum acționa este cel al Ecaterinei Gata: pentru că a scuipat-o pe Ana Pauker în timpul interogatoriului, i-au fost smulși sânii cu cleștele, a fost violată și apoi omorâtă.
 http://ro.wikipedia.org/wiki/Ana_Pauker

miercuri, 20 iunie 2012

Demisia lui Ponta

Este ora 18,45. In cate ore va avea loc demisia lui Ponta din functia de prim-ministru?




NU Andronescu

Ponta anunţă că o propune ca ministru pe Andronescu la Educaţie 

 

SUBMINAREA SOCIETATII ROMANESTI A INCEPUT DIN NOU

CE ATITUDINE ADOPTA PNL?

luni, 18 iunie 2012

Injustitia din Romania - Adrian Nastase


http://www.adevarul.ro/opinii_la_zi/sentinta_proces_adrian_nastase_0_721128006.html
Profesori universitari cu mare greutate au sărit în apărarea lui Adrian Năstase, invocând tot felul de chichiţe. Nu cumva să fie domnul Năstase victimă a vreunei greşeli judiciare. Aşa funcţionează sistemul pentru un politician puternic. Vreţi să ştiţi cum funcţionează pentru un macaragiu pensionar?
În timp ce avocaţii lui Năstase caută judecătorii la decrete prezidenţiale, la Timişoara judecă bine-mersi o judecătoare implicată într-o malformaţie siderantă. Cazul este cunscut în magistratură, până la cel mai înalt nivel. A fost în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii, a trecut pe la Ministerul Justiţiei şi pe la toate instituţiile statului care primesc memorii de la cetăţeni, fără ca cineva să tresară măcar de indignare.
Octavian Dumitrescu este un macaragiu pensionar, victimă a unei situaţii pentru care niciun vinovat nu a plătit nimic.  Un escroc i-a falsificat actul de identitate şi i-a vândut apartamentul cu o cameră, în timp ce bătrânul era plecat la rude. A găsit altă uşă la apartament şi când a chemat Poliţia a aflat cu stupoare că nu mai este proprietar. S-a adresat Judecătoriei Timişoara, unde a fost făcută o expertiză tehnică pe documentele aflate în dosarul notarului care a încheiat actul de vânzare-cumpărare pentru escroc.
Concluziile expertului: actul de identitate este un „fals grosolan", vizibil la prima vedere. Decizia Judecătoriei Timişoara: s-a comis o infracţiune, actul de vânzare este anulat. Notarul „neatent" nu păţeşte nimic. Escrocul nu e prins nici până în ziua de astăzi.

Ce s-a întâmplat însă de aici încolo este emblematic pentru Justiţia din România.

În recurs cazul ajunge la Tribunalul Timiş, unde este judecat de un complet condus de magistratul Emilia Cioabă. Trei judecători au făcut parte din completul de recurs. După procedurile fireşti într-o astfel de situaţie, bătrânul primeşte sentinţa: cumpărătorul e de bună credinţă, rămâne cu apartamentul.

Uluitor!? Ei bine, abia acum urmează partea interesantă.

Investigaţiile
realizate la vremea respectivă de Adevărul de Seară Timişoara au descoperit că sentinţa care legalizează vânzarea apartamentului furat nu este cunoscută de colegii magistraţi ai judecătoarei Emilia Cioabă. „Cineva" le-a falsificat semnăturile pe hotărârea redactată de Cioabă.
Din momentul în care bătrânul a ajuns în stradă, până când s-a aflat că au fost falsificate semnăturile a doi judecători, au trecut ani buni în care bătrânul a locuit pe stradă, în gară, chiar şi în pădure într-un foişor de vănătoare. S-a îmbolnăvit şi a ajuns în ultimul hal
Să privim pe scurt tabolul complet. Un escroc vinde cu acte false locuinţa unui amărât şi îl transformă în boschetar. Experţii stabilesc fără dubii că s-a comis un fals ordinar la notar. Prima instanţă face dreptate. În recurs, o judecătoare redactează şi semnează o sentinţă care legalizează escrocheria. „Cineva" falsifică semnăturile altor doi judecători pe sentinţa strigătoare la cer. Un amărât stă în pădure cinci ani şi ajunge o epavă umană. Poliţia nu a aflat nici până acum cine e escrocul. Notarul care „nu a văzut" actul fals, Carmen Rădulescu, nu păţeşte absolut nimic. Parchetul Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu a putut afla cine a falsificat semnăturile judecătorilor pe sentinţa redactată şi semnată de magistratul Emilia Cioabă.

Culmea tupeului, judecătoarea Emilia Cioabă intră în sală în fiecare dimineaţă şi „face dreptate", fără ca asta să deranjeze Consiliul Superior al Magistraturii, Avocatul Poporului sau pe vreunul dintre profesorii universitari care veghează ca nu cumva să fie nedreptăţit Adrian Năstase.

Aceasta este faţa ascunsă a Justiţiei din România. O faţă pe care o văd des oamenii simpli, dar care nu se arată niciodată „cetăţenilor complicaţi".
Singura veste bună legată de acest caz este că, după investigaţiile Adevărul, bătrânul a devenit iar proprietar al locuinţei furate. PS: Priviţi în inregistrările de mai sus cele două "victime" ale sistemului judiciar pentru a înţelege mai bine cât de mare este diferenţa între cetăţeanul complicat Adrian Năstase şi cetăţeanul simplu Octavian Dumitrescu.

miercuri, 13 iunie 2012

S-au incheiat alegerile locale 2012. A castigat PP-DD

Alegerile locale din acest an au validat un nou partid, PP-DD, partidul unui om, Dan Diaconescu. Un fel de Romania Mare a lui Vadim. Cine credea ca nu mai e loc pe scena politica pentru un nou partid, fie s-a inselat, fie doar spera.
Eu cred ca vor mai aparea partide noi in Romania.
Politica politicienilor si politica alegatorilor e de multe ori total diferita. Intr-o localitate, sa zicem Hunedoara, trei partide importante, PNL, PSD si UDMR, au mers in alegerile pentru functia de primar cu acelasi candidat. Politicienii au crezut ca au succes garantat. Alegatorii nu au fost de acord. Bineinteles ca se pot pune foarte multe intrebari in relatie cu esecul unui candidat sustinut de trei partide. Carcotasii ar spune ca nu candidatul e de vina pentru esec, ci cele trei partide. Adica PSD+PNL+UDMR=ESEC

vineri, 8 iunie 2012

Spaga ramane la medici

Se lucreaza la un nou statut al medicului. Se doreste ca medicul sa nu mai fie asimilat functionarului public, iar prin aceasta sa nu mai  poata fi acuzat de spaga.
Se mai doreste ca medicul sa-si poate stabili singur "tariful". Faptul ca fiecare medic isi va putea stabili propriul onorariu mi se pare in contextul romanesc o idee foarte buna. Avem exemplul foarte bun al medicilor stomatologi. Fiecare munceste in functie de valoarea sa si castiga in functie de valoarea muncii sale (in esenta). Se scapa statul si de povara salariilor, si de povara "echitatii" sociale a muncii. Teoretic, totul este perfect.

Si totusi exista o problema. O problema mare si de principiu. TOTI medicii trebuie sa aibe obligatia de a elibera un bon fiscal, in conformitate cu materialele folosite si manopera efectuata. Caci aici e problema, nici un stomatolog nu-ti da vreun bon pentru a justifica:
1. Munca depusa;
2. Banii primiti.
Sa luam cel mai banal exemplu, tot din stomatologie, daca un medic te taxeaza cu 100 de lei pentru o plomba care iti cade dupa o luna, ce faci? Cel mult te duci sa te tiganesti la el la cabinet, caci nu ai nici o dovada ca respectivul medic ti-a facut un serviciu, ca tu ai platit un anumit serviciu etc.

In concluzie, daca practica ramane la nivelul de acum, orice lege cu privire la medici, in Romania, e praf in ochi. Cand medicii vor elibera macar un bon, mai vorbim. Iar daca nu se da bon, banii aceia tot un fel spaga sunt.


 

miercuri, 6 iunie 2012

marți, 5 iunie 2012

PROSTIA DERANJEAZA, DECI SCHIMBAM EXAMENUL DE BAC


PROSTIA DERANJEAZA, CEL PUTIN STATISTIC, DECI SCHIMBAM EXAMENUL DE BAC


Dupa ce educatia romanesca a mai masluit un examen, “Bacalaureatul anticipat”, sindicatele din invatamant, satule de insuccesele (sau insuccesurile?) cadrelor didactice pe care le reprezinta, au hotarat schimbarea examenului de Bac.
Si ca totul sa para democratic, au hotarat sa intrebe elevii de clasa a 11-a daca vor un Bac “schimbat”.
Dar sa incepem firul narativ al evenimentelor cu inceputul. Dupa “reformele” tovarasei capitaliste Abramburica, ce au avut ca rezultat obligativitatea “studiilor” liceale in Romanica, elevii s-au lasat de invatat, iar profesorii au abandonat “lupta cu ignoranta”. Si totul mergea asa de frumos, atat de lin, pana cand… Chiar asa, pana cand? Pana cand niste oameni cu simtul respnsabilitatii si al patriotismului inca viu, au realizat ca ne scufundam ca natiune tocmai datorita invatamantului, ce scote dobitoci in masa. Prin urmare, s-a luat masura corecta (desi tardiva), de a reinstaura corectitudinea, cel putin la examenul de Bac. Astfel au aparut camerele de supraveghere ce au aratat nivelul educational real al populatiei romanesti, adica vreo 35 % promovati la Bacalaureat. Nu putem sa ne facem ca nu observam ca toti acesti absolventi de liceu ce si-au luat examenul de Bacalaureat pe copiat au absolvit deja diferite facultati, fiind acum “domnii ingineri” si “doamnele avocate”, iar unii dintre acestia sunt chiar cadre didactice…
Dar ce inseamna acest procent de 35%? Aceasta rata de promovabilitate la Bac ne arata ca doar aproximativ 35% dintre absolventii de liceu au fost capabili sa invete de nota sase. Caci aceasta e tragedia, la Bac nu se cere nota 10 sau o alta nota mare, se cere nota sase. Mai mult, nici macar nota sase nu se cere, ci doar media sase. Adica, la o materie elevul poate fi notat si cu nota cinci si tot va promova Bac-ul daca media este cel putin sase. Parerea mea, acest nivel este de scoala profesionala, nu de liceu. Dar si acest nivel este prea ridicat pentru liceenii romani. Si ce sa facem pentru a mai vopsi gardul, sa nu se vada leopardul? Modificam examenul de Bacalaureat. Bravos natiune!
          Ministrul actual al guvernului Ponta responsabil de educatie a gasit si solutia, sa intrebe elevii si parintii elevilor de clasa a 11-a daca vor alt tip de examen de Bac. Cred ca e singura generatie din istoria invatamantului galactic (nu doar pamantean) care are “dreptul” sa-si aleaga examenul de Bac. Si totul cu un elan stahanovist exemplar (scuzati pleonasmul) si tocmai datorita acestui fapt, dubios.
          Motivatia sindicalistilor si a ministrului educatiei a fost ca elevii sa aibe un examen in acord cu profilul studiilor liceale. Eroare si oroare in acelasi timp. In Romania de mai mult de 10 ani (din 1996 parca) examenul de Bacalaureat e diferentiat in functie de filiera educationala, adica de profilul liceului. Deci? Probabil se va reintroduce “sportul” la examenul de Bac, ca la sport lua toata lumea nota 10 (pe nedrept, chiar si in acest caz). Eu propun, ca sa nu mai existe niciun stres, ca media de absolvire a Bac-ului sa fie nota unu. Elevii vin, asa, in slapi si in maieu la examenul de maturitate, isi scriu numele pe hartie si stau o ora in sala, dupa care fiecare isi vede de treaba lui, iar cadrele didatice vor putea raporta natiunii – pe cinstite - promovabilitate de 100%.
          In plan imediat, speranta mea este ca la acest Bac, din 2012, sa nu se copieze la nicio sesiune.
          Si un subiect de reflectie, in Germania (o tara avanata) aproximativ 65% din absolventii  invatamantului general-obligatoriu urmeaza in continuarea studiilor scoala profesionala. Pentru ca din meserie se traieste. Nu din indemnizatia de somer de la terminarea facultatii.
          In Romanica cati absolventi de scoala profesionala avem? ZERO!




Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...