marți, 29 mai 2012

Ecologic - un stil de viata

Consiliul local al oraşului Los Angeles (SUA) a votat, săptămâna trecută, un plan care îşi propune ca, în 16 luni, să scoată pungile de plastic din magazine, iar acestea să se reorienteze spre ambalaje de altă natură (pungi de hârtie sau din alte materiale care să nu dăuneze mediului) Decizii similare, de interzicere a pungilor de plastic, au fost luate şi de oraşele San Jose, San Francisco, Long Beach, dar şi alte localităţi.
Cand se va interzice in Romania folosirea pet-urilor?

luni, 28 mai 2012

Katie Melua





Grecia nu vrea

Desi inca de la inceputul "crizei datoriilor" Grecia a fost cap de lista si tara cu cele mai multe probleme, UE a sperat ca situatia se va remedia relativ repede, indiferent cat de scump. Aceasta speranta tinea de impresia ca poporul grec ar dori sa-si plateasca datoriile. Gresit. Asa cum am remarcat inca din toamna, Grecia nu doreste sa-si plateasaca datoriile. Grecii inca cred ca pot fenta din nou. Tot in toamna am prognozat ca cea mai buna solutie pentru UE este falimentul Greciei. Acum s-a ajuns in situatia ca directoarea FMI sa le spuna "de la obraz" grecilor sa-si plateasca datoriile.
Am convingerea ca cea mai buna solutie este falimentul Greciei si iesirea din zona euro. Acest faliment ar avea si un impact educativ. Chiar si acest factor educativ ar fi suficient pentru a grabi falimentul Greciei, in spiritul dictonului "boala lunga, moarte sigura".

Cannes recidivas

Avem o certitudine, s-a format o noua generatie in arta cinematografica romaneasca. Certitudinea vine din recunoasterea internationala. La Cannes, Mungiu castiga din nou, de data aceasta pentru cel ma bun scenariu. Pe langa Mungiu, avem si doua actrite premiate, Cosmina Stratan si Cristina Flutur. Actritele din rolurile principale in filmul "Dupa dealuri" de Cristian Mungiu, au obtinut premiul pentru interpretare femininala. Cele doua actrite se afla la debut, acesta fiind primele lor roluri intr-un lungmetraj.

marți, 22 mai 2012

Se apropie (pentru unii) "BACUL"

De unde stim ca se apropie "BACUL"?
Din foto de mai jos.



Dar care ar fi concluzia la foto?
Luati bacul! (de la Giurgiu...sau, ma rog, care e mai aproape de voi).

Sper ca nu sunt tot elevii ce au scris - mai demult - pe tabla


Rezultatele simularii de la BAC din aceasta luna au aratat  - la nivel de tara -  ca daca se copiaza, rezultatele pot fi multumitoare.
Daca nu se va copia, rezultatele vor fi mai dezastruoase decat anul trecut.
Exista in elevii din ziua de azi un sictir ce nu s-a mai pomenit. Dar nu e vorba doar de o indolenta crasa, e vorba si de o conceptie inradacinata, acesti elevi vad la parinti sau vecini, ca parintii lor si-au facut facultatea "la liceu", la 40 de ani, nici nu conteaza daca pe bani sau nu, caci ceea ce conteaza este ca ei au inteles ca pe NESTIINTA, adica pe copiat. E plina Romania de "licentiati" care habar nu au nici ce le scrie pe diploma. Invatamantul ne-a indobitocit, ca natie.
Ar fi pacat ca acesti elevi sa ia BAC-ul.




sâmbătă, 19 mai 2012

Am intrat in constiinta europeana ca cersetori

Au aparut in Olanda semne de avertizare in lb. romana, ceea ce da un mesaj clar.
In cazul celor numiti in Franta "Gitanes" ( tara in care nu e o ofensa sa spui tiganului ca e tigan),  trebuie luate masuri. Masuri rapide, masuri chibzuite adanc, masuri cu efecte ireversibile.



 Pentru cei ce nu inteleg semnul: Interzis cantatul la acordeon si cersitul



joi, 17 mai 2012

Ne batem joc de Romania

Taierea padurilor e sport national.
"Prin defrisari ilegale ati pierdut deja o treime din padurile tarii, asa ca este momentul sa dovediti ca va pasa". Acesta este mesajul ambasadorilor Marii Britanii si Statelor Unite la Bucuresti.
Imbogatirea de pe urma taierilor e la fel de morala ca imbogatirea din vanzarea de armament
Noroc ca au inceput strainii sa aibe grija de avutia noastra nationala.

Avem o aplicatie, unica in lume, in care oricine va putea semnala o zona despadurita pe care o vede accidental. Voluntarii vor verifica daca arborii au fost doborati legal. In caz contrar, vor anunta autoritatile.Pe site-ul harta.plantamfaptebune.ro sunt deja semnalate cateva zone cu defrisari suspecte, gasite de voluntari. Insa, toti trebuie sa construim harta dezastrului.







Puterea sportului

Michelle Obama: "Nadia Comaneci este idolul copilariei mele. Visam ca voi realiza si eu ceva maret"

Michelle Obama va conduce delegatia oficiala olimpica a SUA la Jocurile Olimpice de la Londra.

La adunarea Comitetului Olimpic al SUA de la Dallas, sotia presedintelui american a spus: "Vedeti voi, una dintre cele mai fericite amintiri ale mele e cand eram mica si ma uitam la Jocurile Olimpice la televizor, aplaudandu-le pe Mary-Lou si Nadia, Carl Lewis... Si ca atat de multi tineri, eram inspirata de acesti atleti si pe masura ce priveam cat de rapizi, de puternici si gratiosi erau, visam ca poate intr-o zi, daca muncesc mult, si eu voi putea realiza ceva maret."

miercuri, 16 mai 2012

Unde vom ajunge in scolile din Romania daca elevii se omoara intre ei?


Elev MORT în urma unei bătăi la o şcoală din Filiasi

Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc marţi după-amiază, în jurul orei 16.00, la şcoala generală din Filiaşi, la sfârşitul orei de religie, anunţă agenţia MEDIAFAX. Doi elevi de clasa a saptea s-au luat la bataie - probabil sub influenta invataturilor religioase primite.
Fara nici o discutie, responsabilitatea revine cadrelor didactice in general, conducerii scolii in special si Ministerului Educatiei din punct de vedere moral.
Aceste fapte au loc pe fondul permisivitatii de-a dreptul aberante de care beneficiaza elevii din Romania, elevi ce nu mai au niciun reper comportamental, iar profesorii nu mai au mijloace coercitive.
Subliniez, respectarea regulilor se face inclusiv prin folosirea mijloacelor COERCITIVE. Poate noul ministru intelege si ia masuri.



luni, 14 mai 2012

Felicitari Ponor

Catalina Ponor a revenit in forta in sportul de performanta si, la 24 de ani, a luat aur la bârnă şi argint la sol, la Europenele de Gimnastică de la Bruxelles.
Larisa Iordache (sol), Sandra Izbaşa (sărituri) şi Cătălina Ponor (bârnă) au devenit campioane continentale, iar bilanţul total de cinci medalii la aparate e cel mai bun pentru România din ultimii 14 ani.



Exercitiul Catalinei Ponor




sâmbătă, 12 mai 2012

Romania din nou campioana europeana la gimnastica fete

Dupa o pauza de patru ani, gimnastica feminina obtine locul I la Campionatele Europene de Gimnastica.
Echipa României, formată din Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache, Raluca Haidu şi Diana Bulimar s-a clasat inaintea Rusiei, pe locul III fiind Italia.


CLASAMENTUL LA ECHIPE
1- România 176.288
2- Rusia 175.536
3- Italia 171.430
4- Marea Britanie 167.763
5- Franţa 164.295
6- Belgia 163.821
7- Spania 163.522
8- Germania 160.497

"Domnul Xerox" e ministrul educatiei


"Scandalurile de plagiat în care e  implicat noul ministrul educaţiei Ioan Mang i-au adus şi o poreclă pe măsură, şi anume “Domnul Xerox”. Aşa se distrează unii parlamentari pe seama demnitarului. Mang îşi riscă postul după ce trei cercetători străini l-au acuzat oficial de plagiat.

Au trecut trei zile de la învestitura lui Ioan Mang în funcţia de ministru al educaţiei şi pe seama sa au apărut deja şapte acuzaţii de plagiat al unor lucrări ştiinţifice pe care le-a publicat în ţară. Este cel mai mare scandal de acest fel în care a fost implicat un politician român.

Cercetători din Japonia, Taiwan şi Israel l-au acuzat pe senatorul PSD că le-a copiat lucrările, confirmând “furtul intelectual” în declaraţii făcute pentru Hotnews.ro"
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/ioan-mang-ministru-educatie-domnul-cerox-plagiat-sapte-lucrari-stiintifice-393749.html

Ce mi-a placut mie e faptul ca domnul ministru, desi stie ca e vinovat, roman fiind, ne promite ca isi va da demisia doar daca va fi si dovedit vinovat.

Si o monstra de limba romana.

Romanul si pestisorul de aur


Românul prinde peştişorul de aur.

- Ia zi mă, române, ca să nu mai pierdem timpul: câţi bani vrei, unde vrei să fii şef şi câţi centimetri de sculă ţi-ar trebui, că n-aţi cere unul o carte sau un bilet la teatru. 


marți, 8 mai 2012

Guvernul Ponta a intrat in paine cu 8%


Guvernul popus de Ponta a obtinut ieri si votul parlamentului si "binecuvantarea" presedintelui Basescu.
Este un pas inainte, guvernul poate incepe sa puna in aplicare masurile promise pe cand era in opozitie.
Personal, ma asteptam ca recuperarile salariale sa se faca complet, nu doar 8%, intrucat imi amintesc ca promisiunea era reintregirea completa de a doua zi de la intrare in functie a guvernului USL.

Scuza cu "nu ne lasa FMI" nu tine, doar nu credea USL-ul, cand era in opozitie, ca atunci cand vor veni ei la guvernare vor face ce le trece prin cap.

Eu mi-am exprimat demult indoiala cu privire la originea banilor necesari pentru salarii si pensii si este asa cum am banuit, nu sunt bani, deci, ne mai imprumutam. Acum, nu vreau sa fiu rautacios, dar de imprumutat ma puteam imprumuta si eu. Intrebarea ramane:"Cine ii va da inapoi?" Aha, deci tot noi.

Pai, atunci, de ce nu ne imprumutam macar sa recuperm in totalitate taierile salariale? Intrebarea asta ramane.




luni, 7 mai 2012

Guvernul "Goagal"

Imi amintesc cum Ponta, ca prim ministru desemnat, a declarat despre guvernul propus de el ca e "cel mai cinstit guvern". 
Cand te lupti - ca partid in opozitie - sa dai jos alt partid - aflat la putere - pe motiv ca "e hoti si prosti", cand esti un partid de stanga (PSD) si faci alianta cu un partid de dreapta (PNL), doar pentru a da jos un partid aflat la putere pe motiv ca "e hoti si prosti", cand nu te obliga nimeni sa-ti asumi functia executiva, adica sa fii conducatorul unei natiuni, dar tu tii mortis sa fii cel ce hotareste destinele a 20 milioane de oameni, ATUNCI cei 20 milioane de oameni au tot dreptul sa aibe pretentii. Prima pretentie e sa fie condusi de oameni mai buni decat cei care au fost la conducere inainte.
Nu poti - moral vorbind - sa te prezinti in fata oamenilor amarati si chinuiti ce alcatuiesc aceasta natie, natia romana, cu o adunatura de joarse, prostanaci, hoti, manelisti fara scrupule si nerabdatori sa puna si ei botul la conducta inavutirii din averea statului.
Nu poti doar moral vorbind, caci practica ne arata ca totul e posibil.
S-a dezbatut pe toate canalele calitatea indoielnica a guvernului propus de Ponta; "bubele" acestui guvern au iesit la lumina (ceea ce este bine). Cea mai contestata numire a fost cea pentru functia de ministru al educatiei, in persoana Corinei Dumitrescu. Corina Dumitrescu e acuzata si de palgiat. pe langa toate celelalte acuze. Daca Ponta si USL cu astfel de oameni vor sa conduca ROMANIA spre progres e, probabil, o greseala semantica, s-a confundat termenul de progres cu cel de regres.Sub presiunea publica Ponta a inlocuit-o pe Dumitrescu de la educatie (ceea ce este iarasi bine), dar asta ne arata ca Ponta, ca prim ministru, a lucrat la lista guvernului "pe genunchi".
Cred ca era mai cinstit ca ministru la educatie sa fie numit "Vanghelie-care-este", ca tot garanteaza el pentru Abramburica. Si daca privim situatia din perspectiva averii sale, Vanghelie ar fi cel potrivit pentru functia de prim ministru.
Cred ca e pentru prima data in istoria lumii (e un record?) cand un guvern se remaniaza chiar inainte de a fi investit.
Grav este ca - asa cum am mai scris - asta e valoarea clasei politice romanesti. Niste personaje ce nu isi asuma, ci isi aroga dreptul de a ne hotari noua, natiunii, soarta.Si au pretentia sa le si multumim.





duminică, 6 mai 2012

Guvernul Ponta trebuie sa treaca de Parlament

Guvernul Ponta TREBUIE sa treaca de Parlament, luni 7 mai 2012


Guvernul desemnat de Ponta si sustinut de USL trebuie sa treaca de Parlament, trebuie sa-si inceapa activitatea. 
Sunt foarte multe motive. Dar nu conteaza decat motivul esential. Motivul esential este ca Ponta si-a dorit sa fie prim ministru si a initiat motiunea de cenzura ce a dus la caderea guvernului MRU. 
Sa vedem reformele economice si sociale pe care le va sustine Ponta si USL pentru progresul Romaniei. Sau Ponta va ramene la nivelul amenintarilor facute pe vremea cand era doar opozant si va distruge tot ceea ce s-a facut bun in "guvernele Boc", intre 2009 si 2012.
Incotro va indrepta carmaciul Ponta corabia numita Romania?
Nu as dori ca noua lozinca a guvernantilor sa fie: "Sa va târâti bine!" Nici nu muriti, dar nici nu traiti, pe modelul prea bine cunoscut, al socialismului.




vineri, 4 mai 2012

„Let`s Do It, Romania!”

Campania de ecologizare a Romaniei incepe chiar acum.
Sa facem Romania mai curata!

„Let`s Do It, Romania!”

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din natură într-o singură zi.
Anul acesta, Ziua de Curăţenie Naţională este 12 mai, zi în care România va face curăţenie alături de Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia, ca parte din iniţiativa globală „Let`s Do It World!”.




INSCRIE-TE SI TU!

joi, 3 mai 2012

Un tablou ce a stabilit un record la vanzare



Arta a fost si este un bun mijloc de pastrare a banului, o investitie sigura in vremuri de pace.
Nu mai mira pe nimeni valoarea foarte mare a unor lucrari celebre, a unor artisti celebri.
In aceasta categorie selecta a artei s-a stabilit un nou record, un tablou a fost vandut pentru suma record de 119,92 milioane de dolari. O versiune a tabloului "Ţipătul" realizată de pictorul norvegian Edvard Munch a fost adjudecată, miercuri seară, la New York, intr-o licitatie a casei Sotheby's, in 2 mai 2012.
Acest tablou are şi o particularitate: el include, scris cu litere roşii pe rama sa din lemn de culoare deschisă, poemul care a inspirat această operă, devenită una dintre capodoperele cel mai uşor de recunoscut din lume.

Guvernul desemnat de Victor Ponta

Sunt 17 miniştri



  • Finanţe şi vicepremier - Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR
  • Afaceri Externe - Andrei Marga, vicepreşedintele PNL
  • Justiţie - Titus Corlăţean
  • Economiei - Daniel Chiţoiu
  • Interne - Ioan Rus
  • Apărare Naţională - Corneliu Dobriţoiu, general în rezervă
  • Agricultură - Daniel Constantin
  • Muncă - Mariana Câmpeanu
  • Educaţie - Corina Dumitrescu
  • Transporturi - Ovidiu Silaghi
  • Sănătate - Vasile Cepoi
  • Dezvoltare Regională - Eduard Hellvig, secretar general PNL
  • Mediu - Rovana Plumb, europarlamentar
  • Cultură - Mircea Diaconu, vicepreşedinte PNL
  • Comunicaţii - Dan Nica, vicepreşedinte PSD
  • Afaceri Europene - Leonard Orban
  • Administraţie - Victor Paul Dobre
  •  
    PLUS
    4 miniştri delegaţi



  • ministru pentru dialog social la Ministerul Muncii - Liviu Marin Pop
  • ministru pentru mediu de Afaceri - Lucian Isar
  • ministru pentru relaţia cu Parlamentul - Mircea Duşa
  • ministru delegat la prim-ministru, transparenţă decizională şi strategii guvernamentale - Victor Alistar

  • marți, 1 mai 2012

    Porno-statuia lui Traian

    La Bucuresti a fost expusa o statuie ce-l infatiseaza pe imparatul roman Traian, cuceritorul Daciei, in pielea goala.
    Eu cred ca asa îi razbunam pe Decebal si Burebista.
    Daca nu acesta e scopul, atunci poate ca aceasta porno-statuie e expresia involutiei culturii romanesti.


    Nu este prima iesire pornografica, la New York a mai fost o expozitie unde am clacat, cultural vorbind.

    Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

      Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...