marți, 4 septembrie 2012

O scoala de cacat - CNI Traian Lalescu Hunedoara

Invatamantul sovietic romanesc mai dainuie si va mai dainui, atat timp cat directivele NKVD-ului reprezinta inca ideal educational. Si atat timp cat personaje fara valoare profesionala si morala, dar foarte bune la pregatirea politica stalinist-ceausista sunt promovate in functii de conducere. Un exemplu perfect este Colegiul National de Informatica Traian Lalescu Hunedoara, o institutie mizera, in care se executa strategii staliniste cu rezultate educationale proaste. Faptul ca 50% dintre elevii claselor a XII-a au promovat Bacalaureatul nu mi se pare o realizare, in conditiile unui liceu de informatica. Dar nu doar promovabilitatea este unicul criteriu. Climatul educational este un alt criteriu. Climatul profesional este un alt criteriu. Rezultatele elevilor la diferite competitii scolare ale MEC reprezinta un alt criteriu.
In mod sigur rezultatele actuale la Bacalaureat sunt bune daca privim aceste rezultate din perspectiva modului in care se desfasoara procesul de invatamant. Eu cred ca reflecta - de fapt - efortul parintilor de a plati meditatii copiiilor.
Nu cred ca se poate vorbi de invatamant in conditiile in care elevii se pisa in timpul orelor in clasa, in conditiile in care elevii arunca cu mere si cornuri dupa profesori, in conditiile in care elevii isi ameninta profesorii ca le vor zgaria masinile (si se pare ca s-a si intamplat), in conditiile in care in timpul orelor elevii asculta muzica la telefoanele mobile si se joaca, in conditiile in care unii elevi isi permit sa ameninte cu bataia pe unii profesori, iar intr-un caz, un professor a fost lovit cu picioarele de mai multi elevi in curtea scolii, intr-o pauza. In conditiile in care o profesoara de limba romana (cea mai buna din acest colegiu de cacat) a primit pe la spate o lovitura cu o ranga in cap, de a ajuns in coma.
Nu cred ca se poate vorbi de invatamant in conditiile in care cadrele didactice (in majoritate) se fac ca nu vad, ca nu conteza, ca se poate si asa. De ce? Ca sa nu supere parintii, adica sponsorii, caci "sponsorizarea" este singurul ideal profesional al unor profesoare si profesori de la aceasta institutie. Ce invatamant se poate face cand conducerea acestei haznale denumite CNI Traian Lalescu, respectiv directoarele Gheorghe si Molnar instiga parintii impotriva unor cadre didactice? Mai mult chiar, ii si invata pe parinti cum sa faca reclamatii impotriva profesorilor. Exista un santaj pe fata. Exista in aceasta buda o cardasie de stors banii de la parinti care functioneaza perfect, iar parintii, in majoritate niste cocalari si manelisti neaosi, chiar cred ca ei au drepturi, chiar cred ca loazele lor sunt niste genii. Despre ce genii vorbim in conditiile in care elevii acestei pseudoscoli ajung la liceu fara sa cunoasca aritmetica, caci in clasa a VIII-a nu sunt in stare sa imparta pe 17 la 2. Despre ce genii vorbim cand unii dintre elevi put?
Iata radiografia nefericta a unei parti a invatamantului sovietic-ceausist romanesc in anul 2012.
Cred ca nu sunt sperante. Poate doar de emigrare.  





Un comentariu:

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...